Skålabu stengt på ubestemt tid

Det er dessverre fortsatt veggedyr på Skålabu. Bildet er fra en befaring i april.
Det er dessverre fortsatt veggedyr på Skålabu. Bildet er fra en befaring i april. Foto: Per Arne Aadland

Det er fortsatt veggedyr på Skålabu og hytten stenges på ubestemt tid.

Vi håpet at den strenge vinteren hadde tatt knekken på veggedyrene som var der, men dessverre var ikke det kaldt nok til at alle veggedyrene mistet livet. Det betyr dessverre at vi nå stenger Skålabu for besøk i tiden som kommer. Hvor lenge hytten blir stengt er uvisst. Vi vurderer nå ulike tiltak til hvordan bli kvitt veggedyrene.

Skålatårnet er åpen for bestilling som egen enhet frem til 15. juni, og deretter for bestilling av sengeplasser. Merk at det ikke er lov å fyre i ovnen i Tårnet før 20. juni. Tårnet har kjøkken med kokemuligheter. Gjester kan bruke toalettene i Skålabu og hente ut mat fra proviantlageret. Risikoen for å ta med seg veggedyr ved korte besøk i Skålabu er minimal, ref. FHI.

Vi oppfordrer dere til å besøke andre av våre turisthytter fremover. Se oversikt over våre hytter her

Veggedyr er et blodsugende insekt som er tett knyttet til mennesker. Denne ektoparasitten var tidligere en stor plage i Norge, men ved hjelp av insektmidler ble veggedyr nesten utryddet på 50-tallet. På grunn av resistens mot insektmidlene og økt reiseaktivitet har forekomsten av veggedyr økt kraftig over store deler av verden de siste 15 årene.

Annonse