Våre ypperste sommerturer

Bekhilderen i Øygarden er et populært dagsturmål for mange.
Bekhilderen i Øygarden er et populært dagsturmål for mange. Foto: André Marton Pedersen

Planlegg sommerferien på Vestlandet nå. Her er våre beste turtips og gode råd for hvordan få en fin fjellstur i vestlandsfjellene i sommer.

Enten du har lyst å bestille plass på en turlagshytte, oppsøke kysten og havet, gå en av de mest populære turene på ut.no, dyppe tåen i fjorden og gå på topptur derfra eller utforske turmulighetene langs Bergensbanen, så har vi en rekke gode turforslag til deg.

Vi har kategorisert våre anbefalte sommerturer i ulike tema. Les mer om de ulike turene og velg ut dine favoritter.

Trygt å besøke turlagshytte

Stølsheimen er et enestående turområde som passer perfekt for hytte til hytte-turer. Godt fiske, spektakulære utsiktpunkt, variert terreng, blinkende fjellvann og rikt stølsmiljø. Sjekk ut våre anbefalte turer i Stølsheimen.

Til og med 15. juni blir alle våre turlagshytter leid ut som egne utleieenheter. Les mer om ordningen her. Med alle tiltak vi har iverksatt, så er smittefaren liten. Alle hytter har systematisk tilsyn/vask fra andre enn gjestene minst hver 14. dag, eller for hver 50. besøkende basert på bestilte overnattinger. Alle som leier hytte må sette seg godt inn i reglene. Etter 15. juni kan du bestille sengeplass som før.

Hvis du lurer på noe annet angående ditt hyttebesøk, så kontakt Tursenteret i Marken, tlf: 55 33 58 10. E-post: bht@dnt.no.

Sjekk ut våre anbefalte hytteturer i Stølsheimen

Selhamar i Stølsheimen er en populær turisthytte i Stølsheimen med kort avstand fra parkeringsplass.
Selhamar i Stølsheimen er en populær turisthytte i Stølsheimen med kort avstand fra parkeringsplass. Foto: Sabine Koch

De mest søkte turene

Ut.no hadde en 70% økning i trafikk i 2020 og har nå forankret sin posisjon som Norges største turportal med tusenvis av turforslag av høy kvalitet.

Her er de 10  mest søkte turene i Vestland fylke på ut.no

Kanskje du har gått noen av dem? Kanskje du får nye turtips du vil utforske i sommer?

Husk godt turvett i sommer

På denne siden har vi samlet mange gode tips og triks til deg som skal ut på tur i sommer. Mer info om trygge veivalg, pakkelister, planlegging av tur, fjellvettreglene og mye mye mer finner du her.

Det går an å kose seg på tur selv om det er mye nedbør.
Det går an å kose seg på tur selv om det er mye nedbør. Foto: Odd Inge Worsøe

Anbefalte fjord til fjell-turer

Start turen med å dyppe stortåen i vannet og end opp med panoramautsikt over store deler av Vestlandet. Å gå fra 0 meter over havet til kanskje over 1000 meter over havet er en spesiell opplevelse. Kanskje det er varmt nok i sjøen til å avslutte turen med et forfriskende bad?

Her er våre anbefalte turer fra fjord til fjell i sommer

Er du ikke medlem i Turlaget? Her er 10 gode grunner til å melde deg inn.

Dagsturene du bare mååå gå

Hvis du ikke har tid eller ikke ønsker å gå fra hytte til hytte, så finnes det enormt mange flotte dagsturer å velge mellom også. Kanskje frister Melderskin, Dronningstien, Bekhilderen eller Oksen? Her har vi plukket ut noen av våre dagsturfavoritter.

Se video: Bekhilderen i Øygarden

Start turen hos Tursenteret i Marken

Tursenteret har et bredt utvalg av kart og bøker. Du får kjøpt turutstyr og bekledning for hele året. Hos Tursenteret får du  kvalitetsprodukter med lang levetid. Bergen og Hordaland Turlag er opptatt av miljø og bærekraft. Vi velger i størst mulig grad leverandører som fører produkter vi og miljøet kan gå god for. Er du medlem av DNT får du 15% rabatt på de fleste varer hele året. 

Annonse