Bli kjent i Byfjellene med Byfjellstrimmen

Tur med Byfjellstrimmen til Tellevikfjellet og Nordgardsfjellet i Åsane, september 2020.
Tur med Byfjellstrimmen til Tellevikfjellet og Nordgardsfjellet i Åsane, september 2020. Foto: André Marton Pedersen

Er det litt sært å gå på tur med folk du ikke kjenner, med turledere som tar alle avgjørelser - og rett og slett overlate alt ansvar til andre? Neida. Det er faktisk helt topp! 

Folk på tur er blide og lette å komme i kontakt med, samtidig som det er helt greit å gå i sine egne tanker. Turlederne har erfaring med veien turen går, de har med førstehjelpsutstyr om uhellet er ute og de sørger for å ta et greit antall pauser. De er ofte svært godt kjente i områdene turene går i, og kan svare på spørsmål du har om nærområdet.

På turene våre er det turdeltakerne som er i fokus. Vi ønsker at alle skal bli en god opplevelse rikere, og ha lyst til å bli med på flere turer med oss. Lise Sørfonn- Turleder og styremedlem

Slik startet det

Byfjellstrimmen ble stiftet i 2008, med Rita Mathisen som primus motor.  Turene ble fort populærer og flere faste dager dukket opp. Gruppen av turledere vokste. I 2021 er det en god gjeng med turledere som har ansvar for turene. Noen leder mange turer, andre leder en i ny og ne. Enkelte turledere er i toppform, andre har bruk for en stopp i bakken for å få igjen pusten innimellom.

Tilbudet passer best for voksne. Det er en ypperlig mulighet til å forbedre formen, og samtidig bli kjent med mange flotte turområder, Byfjellene og fjellturer i Bergen. Her er det god sjanse for å få nye venner.

Turene med Byfjellstrimmen går i alle fjellene i Bergen, og innimellom beveger vi oss over kommunegrensen, og går på flotte fjell i nabokommunene. Noen er turmål oftere enn andre, for selv om vi har et program der det er lagt vekt på at hele Bergen er turområdet vårt, så kommer det også an på hvor turlederne er best kjent.

Flere turer i uken, i ulikt tempo

De som kjenner Byfjellstrimmen og har vært med oss på tur, vet at vi har turer i ulikt tempo. Tirsdager kan du jobbe med kondisen, i raskt tempo rundt i byfjellene. Onsdager er tempoet roligere, vi legger litt kortere distanse bak oss, men legger fortsatt bak oss en del høydemetre. Søndager legger vi opp til litt lengre turer, i et tempo som ofte ligger mellom tirsdags- og onsdagstempoet.

Her finner du en oversikt over vårt flotte turprogram for 2021


Sommeren i Byfjellene

I hele sommer vil vi sette opp turer hvor turlederene plukker ut sine favoritter. Det blir mange muligheter for flotte turer. Noen velkjente turer hvor fokuset ofte blir det sosiale og bli kjent med andre turgåere. Og andre turer på ukjente stier, som er spennende å oppdage og gir andre utsikter enn de vi ser til vanlig.

I år har vi også satt opp søndagsturer på alle helligdager. Det har mange satt pris på, i et år med lite reising. 

7- fjellstrimmen

2. august starter også første etappe av 7- fjellstrimmen. Tradisjon tro lader vi opp til 7 fjellsturen med å gå alle fjellene i forkant. Første fjell er selvsagt Lyderhorn. Så fortsetter vi mandager og torsdager til vi har gått alle fjellene og er klar for gjennomføring av selve 7 fjellsturen, den 22. august.

Vi håper vi kan utvikle oss videre i takt med ønskene fra turdeltakerne, og satser på å komme i gang med fredagsturer på sentrumsnære fjell. Thomas Ellingsen- Turleder og Styreleder
Har du lyst på selskap eller bli kjent med nye turområder, så bli med Byfjellstrimmen på tur! 

Skrevet av Linn Senneset 20. mai 2021