Nå kan du reservere sengeplass på turlagshytte

Vardadalsbu i Stølsheimen er nok ikke helt snøfri ennå, men det nærmer seg. Bildet ble tatt for noen år siden.
Vardadalsbu i Stølsheimen er nok ikke helt snøfri ennå, men det nærmer seg. Bildet ble tatt for noen år siden. Foto: André Marton Pedersen

50% av sengekapasiteten er åpen for reservasjon.

Fra og med i dag, 15. juni, kan du overnatte på en turlagshytte med individuell sengebestilling. Man må ikke lenger leie hele hytten, slik ordningen det siste halvåret har vært. Turlaget har åpnet opp for at 50% av sengene nå kan bestilles, på tvers av familier og kohorter. Dette kan bli gjort fordi smittetrykket i samfunnet er lavere. 

– Vi gjør dette for å åpne opp for at flere kan komme på besøk til hyttene. Før kunne én familie blokkere en hel hytte ved å leie hele hytten, slik er det ikke nå lenger. Nå som vi leier ut 50% av sengeplassene kan flere komme på besøk, og det er veldig bra nå som vi er på vei inn i høysesongen, sier hytte- og rutedriftansvarlig i Stølsheimen, Per Arne Aadland.

Før betalte man 1200 kroner for å leie en turlagshytte. Nå blir det rimeligere når man er få personer som skal overnatte. Som medlem betaler man kun 285 kroner for en sengeplass. Sengeplass bestiller man på hyttesiden på ut.no.

Må booke - dagsturbesøk fortsatt forbudt

Fortsatt gjelder bestemmelsen om at dagstur til en hytte ikke er lov. Man kan altså ikke bare droppe innom en hytte.

– Ved at folk bestiller sengeplass gjør at vi har kontroll over antall gjester og eventuell smittesporing, sier Aadland.

Han minner også om at det ikke er lov å "bare" gå rett innom en hytte for å ta bilde.

– Å ta bilde fra hyttevinduet på Kiellandbu er for eksempel en utfordring for oss. Folk har ikke lov bare å labbe inn i hytten for å ta bildet sitt, selv om det er fort unnagjort. Husk at det er andre som har bestilt hytten og det må respekteres. Er du ved en turlagshytte, så har du lov til å gå inn for å finne proviant og gå på toalettet, men på Kiellandbu er det utedo og ikke proviant, så der kan du ikke gå inn om du ikke har bestilt sengeplass, utdyper Aadland.

Sporløs ferdsel

Ellers vil vi minne om viktigheten av sporløs ferdsel. Etterlat kun ditt eget fotavtrykk når du er på tur. Her gir vi deg noen nyttige råd på veien ut:

  • Husk sporløs ferdsel. Hovedregelen er at du skal forlate et område i en stand som det er hyggelig for andre å komme til. Ta med deg søppelet hjem. Det er også en god vane å ta med eventuelt søppel som andre har lagt fra seg.
  • Følg reglene for brenning av bål. Fra 15. april til 15. september er det som hovedregel forbudt å tenne bål i skog og utmark. I perioder er det tørt og stor brannfare, noe som gjør at vi må være ekstra forsiktige med bruk av ild.
  • Vis hensyn til sårbar natur og dyreliv. Hold avstand, unngå forstyrrelser og sjekk om det er ferdselsforbud i området hvor du planlegger å gå på tur.
  • Respekter regler om båndtvang. Hold hunden din i bånd for å hindre at den skremmer opp eller jager fugl, vilt og beitedyr.

Her kan du lese mer om turvettreglene.

Av steder å dra til i sommer trekker Aadland frem Stølsheimen som et flott utromåde.

– Har dere lyst å gå litt i fred og ro, så vil jeg anbefale tur i Stølsheimen. Der er det mange fine hytter med god plass!

Annonse