7-fjellsturen: Platou og Lyderhorn

7-fjellsturen 2017, Rundemanen. 7-fjellsturen 2017, Rundemanen.
7-fjellsturen 2017, Rundemanen. 7-fjellsturen 2017, Rundemanen. Foto: Andre Marton Pedersen, André Marton Pedersen

Lyderhorn rager 396 moh. og har en spennende historie knyttet til seg. Platou Sport har i mange år vært med som samarbeidspartner her.

PLATOU

Trenden er klar. Nå er det ikke bare de korte turene som gjennomføres med høy intensitet. For mange handler det om "fast and light" også på 7-fjellsturen.

Hos Platou er det stadig flere som etterspør det som skal til for å gjennomføre 7-fjellsturen i litt høyere tempo. Det utvikles nå egne kolleksjoner hvor vekt og funksjon er helt sentralt. Sekken, skoene, jakken, buksen, drikkesystemet, de tynne hanskene og luen. Det er summen av alt som teller. Platou er ganske sikker på at du blir positivt overrasket over funksjonen til alle de nye, lette produktene. Dette gjelder også for deg som ikke har "dårlig tid". Det handler vel så mye om gode naturopplevelser. Kommer du innom Platou, så ta en titt på vårt store utvalg av kvalitetsutstyr for fjellturen.

LYDERHORN

Lyderhorn rager 396 moh. og har en spennende historie knyttet til seg. Fra gammelt av skal fjellet ha vært samlingsplass for hekser. Lyderhorn har også vært et viktig peilepunkt og seilingsmerke for skipsleden i vest, og fjellet het tidligere Leidarhorn. På ferden mot toppen går man forbi Kvarven fort fra 1899 som var et strategisk punkt under andre verdenskrig. Lyderhorn er et svært populært turmål med oppgang fra mange retninger.

7-fjellsturen, Lyderhorn, 26. mai 2019.
7-fjellsturen, Lyderhorn, 26. mai 2019. Foto: Andre Marton Pedersen

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 1. mai 2021