7-fjellsturen: Turlaget og Damsgårdsfjellet

7-fjellsturen, Damsgårdsfjellet, 26. mai 2019.
7-fjellsturen, Damsgårdsfjellet, 26. mai 2019. Foto: André Marton Pedersen

Våre engasjerte frivillige treffer du ikke bare på Damsgårdsfjellet, men langs hele turen. Uten den enorme dugnadsinnsatsen hadde vi ikke kunne arrangere denne folkefesten!

Bergen og Hordaland Turlag

Visste du at 3/4/7-fjellsturen i Bergen er DNTs største enkeltstående arrangement i Norge? Det er Bergen og Hordaland Turlag stolte av! Takket sine engasjerte frivillige og trofaste og motiverte samarbeidspartnere klarer de å gjennomføre den store folkevandringen i år igjen. Behovet for å komme seg ut på tur har gått rett i taket i året vi har lagt bak oss. Mange av oss har oppsøkt naturen under pandemien for å lufte vettet, sove i hengekøye og møtes utendørs fordi det ble anbefalt. Det å komme seg ut og gå en tur var anbefalt for folkehelse før pandemien også. Det er godt for kropp og sinn å bevege seg i naturen. Det reduserer stress, bedrer humøret og gir generelt bedre fysisk og psykisk helse.

Turlaget har et godt tilbud til alle som vil komme seg ut på tur i egen regi, eller sammen med andre. UT.no er hele Norges turportal der det er lagt ut hundrevis av nye turforslag for nærturer der du bor. Naturen er alltid åpen! Økt bruk av turstiene etterlater også spor, så ta gjerne en titt på fjellvettreglene for at alle kan oppleve naturen rundt oss like fint som den var før pandemien. DNT har også flere online-kurs om friluftslivet som er gratis, eller du kan komme innom Tursenteret i Marken og slå av en hyggelig prat med kunnskapsrike turveiledere.

Vil du ikke gå tur alene? Gjennom hele året har Bergen Hordaland Turlag massevis av turer både i nærmiljøet, langs kysten og på fjellet sammen med turledere som er godt kjent. De har et tilbud til friluftsinteresserte i alle aldre, i tillegg til forskjellige kurs hvis du vil lære deg noe nytt.

God tur!

Damsgårdsfjellet

Damsgårdsfjellet (350 moh.) har navnet sitt fra Store og Lille Damsgård, gnr. 153 og 154 i Bergen. I eldre tid het gården Hásteinar og var trolig oppkalt etter fjellet. Toppen er en del av et større og mye brukt turområde med turmål som Olsokfjellet, Gravdalsfjellet, Tennebekktjørna og Kanadaskogen. Selv om fjellet er det laveste på turen, byr det på spektakulær utsikt i mange retninger.

7-fjellsturen, Damsgårdsfjellet, 26. mai 2019.
7-fjellsturen, Damsgårdsfjellet, 26. mai 2019. Foto: André Marton Pedersen

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 1. mai 2021