7-fjellsturen: ATEA og Sandviksfjellet

7-fjellsturen 2018, Sandviksfjellet.
7-fjellsturen 2018, Sandviksfjellet. Foto: Ågot Caroline Nilssen

Det er alltid en lettelse å komme til de blide frivillige på Sandviksfjellet! I år møter du på nytt ATEA på det siste fjellet. Snart i mål!

ATEA

Det er alltid en lettelse å komme til de blide frivillige på Sandviksfjellet, uavhengig av om en har gått turen over tre, fire eller syv fjell. Vissheten om at dette er siste innsjekk før mål, gjør godt når en har vært på tur i flere timer

Heiagjengen smiler, og turdeltakerne smiler tilbake. Noen haster videre med mål i blikket, mens andre tar seg tid til en pause. Setter seg ned langs vannet eller i mosen og gresset ved trærne. Noen har kanskje enda noen dråper igjen i termosen eller drikkeflasken. Enkelte har også litt niste igjen, kanskje noen nøtter eller en sjokoladebit. Praten går, her er små og store som barn med stolte blikk og slitne bein. Godt å få en hvil, bli tatt imot av de blide ATEA-ansatte og vite at det ikke er så langt igjen.

Tre generasjoner går sammen. Godt å ha en hånd å holde i. Bare litt bortover til nå – så er det ned til Fløyen og så videre nedover svingene til Skansemyren idrettsbane, årets målgang. Da er det bare å sole seg i glansen enten du har gått over tre, fire eller syv fjell. Diplom og T-skjorte venter i mål. Vel gjennomført tur!

Sandviksfjellet

Sandviksfjellet rager 417 meter over havet og er det siste fjellet man går over på 7-fjellsturen. Fra toppen har man flott utsikt mot sentrum, Fana i sør-vest, Løvstakken i vest og Ytre Sandviken i nord. Den mest kjente stien til Sandviksfjellet er Stoltzekleiven. Vanligvis går traseen under 7-fjellsturen ned Skredderdalen, men i år går den tilbake til Fløyen med målgang på Skansemyren.

7-fjellsturen 2018, Sandviksfjellet.
7-fjellsturen 2018, Sandviksfjellet. Foto: Ågot Caroline Nilssen

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 1. mai 2021