3/4/7-fjellsturen: Hva er annerledes i år?

Foto: Hild Fjermestad Aaase

Det vil bli 3/4/7-fjellstur igjen i år! Noe blir annerledes, og vi har samlet spørsmål og svar mange deltagere og støttespillere lurer på.

Transport

Blir det satt opp busser fra sentrum til start i Gravdal? Det settes opp busser fra Nygaten i Bergen sentrum til Gravdal fra kl. 04.45 til 08.30. Les mer her.

Hvor lang tid tar bussen til Gravdal? Hvor tidlig bør jeg ta bussen for å rekke starttiden min? Det er satt opp 8 busser som går frem og tilbake mellom Nygaten og Gravdal. Turen med bussen tar maks 15 min. Er du ved bussholdeplassen en halvtime før starttiden din, så passer det fint.

Hvordan kommer man seg hjem fra Skansemyren (målgang)? Vi ber inderlig om å ikke kjøre til Skansemyren for henting av deltagere! Gå heller ned til sentrum, eller ta Fløibanen (ikke inkludert i startavgiften) til Bergen sentrum. Derifra videre med kollektivtrafikk. Les også her og se kart over forskjellige veier fra Skansemyren til sentrum.

Hvordan kommer man til Årstad VGS (start 4-fjellsturen) og Fløybanen (start 3-fjellsturen)? Til Årstad VGS kan du ta bybanen til stopp "Danmarksplass", eller buss til tilsvarende holdeplass. Til Fløybanens nedre stasjon kan du ta kollektivtransport til Bergen sentrum. Nærmeste holdeplass er "Torget".

Må jeg bruke munnbind? Her gjelder nasjonale regler, vi anbefaler bruk av munnbind når deltagere bruker kollektivtransport, særlig når det ikke er mulig å holde en meter avstand.

Må jeg ta med egen munnbind? Ja, du må ha egen munnbind. Vi setter opp avfallsbeholdere i Gravdal der munnbind kan kastes.

Klipping av startkort på fjelltoppene

Startkort utgår i 2021, deltagerne bruker appen Trimpoeng for å sjekke inn. Den som har meld på turfølget har allerede lastet ned appen. Under "konkurranseoversikt" finner dere selve arrangement (3, 4 eller 7-fjellsturen). Velg så det stedet der du er (f. eks. Ulriken når du står på toppen av Ulriken) og trykk på knappen der det står "sjekk inn" (den er grønn når du kan sjekke inn).

Mat og drikke

Blir det drikkestasjoner ved Årstad og ved Store Tindevann mellom Fløyen og Rundemanen? Ja, vi setter opp saftstasjoner igjen. Våre frivillige vil skjenke ut drikke til deltagere, så husk å ta med en flaske med stor åpning! Det er ikke lov å forsyne seg selv i år, men alle vil få av våre frivillige.

Blir det servert mat underveis? Vår samarbeidspartner Meny deler ut bananer på Årstad (start 4-fjellsturen). Det blir også satt opp avfallsbeholdere til bananskall og annet avfall. Ikke kast bananskallene i naturen, men bruk beholdere vi setter opp - tusen takk. Ellers blir det ikke servert mat, så sørg for at du har med deg rikelig i sekken. Her finner du tips om hva du bør ta med.

Digitalisering, påmelding, starttider og start i puljer

Jeg husker ikke starttiden min, hvor kan jeg sjekke den? Du kan logge deg inn her og se oversikten over starttid og alle du har meldt på sammen med deg.

Jeg har kjøpt startkort, men kan ikke delta likevel. Hva kan jeg gjøre? Du kan gi ditt digitale startkort videre til en annen. Da må den andre personen laste ned Trimpoeng-appen og få en Trimpoeng-bruker. Så sender du en e-post til oss med ditt navn nummer og den nye personens nummer og navn, så overfører vi det. Kan du ikke delta av helsemessige årsaker kan du høre med din forsikring om du får pengene erstattet. Fullstendige vilkår finner du her.

En i mitt turfølge har fått Timpoeng-bruker etter påmeldingen og ønsker å bruke egen smarttelefon for å sjekke inn. Send oss en e-post med ditt navn og nummer og den i turfølge som har skaffet seg egen Trimpoeng-bruker, så gir vi tilgang og han/hun får tilgang i sin egen app.

Jeg har meldt på flere deltagere, men kan ikke se navnene deres i appen. Hvordan kan jeg se hvem jeg har meldt på? Får de likevel T-skjorte og diplom etter gjennomført tur? Du kan logge inn her og så ser du alle du har meldt på, samt starttidene. Og alle som er påmeldt og gjennomfører får selvfølgelig også T-skjorte og diplom. Vi ser alle du har påmeldt i systemet, selv om det ikke er synlig i selve appen. Du sjekker inn for hele turfølge, så får alle i turfølge som gjennomfører 3/4/7-fjellsturen et velfortjent diplom og T-skjorten. Du ser dessverre kun ditt navn i Trimpoeng-appen, men innsjekkingene gjelder for hele turfølge du har meldt på. Vi har tilgang til denne informasjonen fra admin-siden.

Kan jeg endre starttiden min? Ja, det kan du gjøre selv ved å logge inn her.

Mer informasjon om digitaliseringen og hvordan du kan kjøpe startkort finner du her.

Praktiske spørsmål rund løypen

Hvor finner jeg toaletter? Det blir satt opp mobile toaletter ved Gravdal (start 7-fjellsturen), Årstad VGS (start 4-fjellsturen), Montana (før/etter nedstigningen fra Ulriken) og ved Haraldsplass diakoniske sykehus. Disse blir vasket regelmessig hele dagen for å ivareta god hygiene. Er neste toalett for langt unna, ta med deg papiret og ikke la det ligge i naturen. En liten plastpose som boss-oppsamler veier nesten ingenting og tar lite plass, så den er lurt å ha i sekken.

Kan jeg kaste boss noe sted underveis? Vi setter opp avfallsbeholdere i Gravdal, på Årstad VGS og Montana, og i målområdet. Ta med en liten pose så du kan ta bosset ditt med deg hjem, eller i hvert fall til neste ledige avfallsbeholder.

Hvor kan jeg fylle vann? Vi har saft- og vannstasjoner ved Årstad VGS, Montana, ved Store Tindevannet mellom Fløyen og Rundemanen og i målområde. Her blir det også satt opp desinfeksjons-stasjoner. Ved bruk av andre vannkilder, vis veldig god smittevern! Ta med en drikkeflaske med stor åpning så det går fort å fylle den.

Målområde, T-skjorter og diplomer

Blir det delt ut T-skjorter og diplomer i år? Ja, alle deltagere vil få T-skjorte og alle som ønsker kan også få diplom. Ved ankomst på Skansemyren idrettsanlegg ber vi alle om å følge skilting. T-skjorte-størrelser vil bli tydelig skiltet. Husk å holde avstand til andre og bruk sprit-stasjonene som blir satt opp rundt omkring. Diplomer blir delt ut i år også til alle som ønsker å få - disse er stemplet med dato og du kan skrive inn ditt navn selv, slik unngår vi lange køer pga. diplomskriving. Følg skilting og anvisninge fra dugnadsgjengen - takk!

Dette må du ha med deg i sekken i år

I tillegg til proviant, gnagsårplaster og mye vann bør alle deltagere ha med desinfeksjon, munnbind, en liten plastpose til personlig avfall og hodelykt/lommelykt. Drikkeflasken må ha stor åpning for at den kan fylles raskt og uten at kranen kommer i kontakt med flasken. Bruk sprit både før og etter. Det kan også være lurt å ta med en fulladet powerbank i tilfelle mobilen går tom for strøm, pluss ladekabel.

Foto: André Marton Pedersen

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 6. august 2021