En festdag for Byfjellene

7-fjellsturen 2021 på Løvstakken
7-fjellsturen 2021 på Løvstakken Foto: Mari Møen Nygard

Årets 3/4/7-fjellstur ble en suksess! 

Etter siste års koronapause ble 3/4/7-fjellsturen arrangert søndag 22. august. Totalt deltok 3130 personer mot normalt 7-8000. Ansvarlig for arrangementet, Sabine Koch, er likevel veldig glad for at det i det hele tatt var mulig å arrangere igjen.

Digitalisering av 3/4/7-fjellsturen

Digitalisering av 3/4/7-fjellsturen var ett av mange koronatiltak. Årets erfaring var positiv og med ytterligere forbedring for neste år betyr at startkort i papirformat er historie. 


Puljestart førte til god spredning

Alle deltagere måtte velge starttid ved kjøp av startkort. Dette førte til god spredning både i startområdet på Gravdal og i traséen.

Saken fortsetter under bildene.

Bilder fra årets 3/4/7-fjellsturen

103 frivillige i sving

Hele arrangementet kunne ikke gjennomføres uten den formidable innsatsen av frivillige som jobber fra veldig tidlig til veldig sent for at deltagerne får skryt, saft og ikke minst t-skjorten når de kommer i mål.

Årets t-skjorte var…

… rød! Siste gang det var et rødt t-skjorte var for 11 år siden, og noen av årets t-skjorte hadde også på seg den gamle røde t-skjorten. Deltagerne er stolte over å ta den på etter gjennomført tur, og det var mange utslitte, trøtte, men fornøye deltager med rødt t-skjorte å se i byen søndag ettermiddag og kveld.

Ny merking

Den nye merkingen med runde merker i trefiner fikk mye ros av deltagerne. Merkene vil brukes om igjen de neste årene. Etter mange etterspørsler kan deltagere få kjøpt merkingen i Tursenteret. Pris er 75 kr per stykke. Turlaget selv vurderer å bruke merkingen som pynt på juletreet i år.'

Årets yngste deltager?

Årets yngste deltager var Lasse Ingemårsen på 10 måneder som ble trillet over tre fjell av sine stolte mammaer. Den unge familien valgte den tilrettelagte traséen som går fra Fløyen til Rundemanen, ned igjen til Brushytten og så bort til Sandviksfjellet. Derifra tilbake til Fløyen og ned til Skansemyren.

Saken fortsetter under bildet.

Ny merking til 3/4/7-fjellsturen
Ny merking til 3/4/7-fjellsturen Foto: Mari Møen Nygard

Mål på Skansemyren idrettsanlegg

Målgang ble i år flyttet til Skansemyren idrettsanlegg for å ha bedre plass. Dette ble veldig godt mottatt av både frivillige og deltagere. God plass og god stemning!

Statsministeren roser 7-fjellsturen

Selveste Erna Solberg besøkte målområdet og fikk hilse på både frivillige og deltagere. Statsministeren roste de frivillige, deltagerne, Bergen og Hordaland Turlag og alle aktører som får folk ut på tur og dermed gjør en stor og viktig innsats for folkehelsen.

Takk til samarbeidspartnere

3/4/7-fjellsturen har flere trofaste samarbeidspartnere. Deltagerne fikk i år bananer av Meny på Årstad og i mål, kunne delta i guiz ved stand til Bergens Tidende ved foten av Ulriken, fikk pannebånd av BKK på Fløyen, saft av Platou Sport ved Store Tindevatnet, sjokolade av Fana Sparebank på toppen av Rundemanen og drops av ATEA på Sandviksfjellet. Tusen takk til våre samarbeidspartnere som gjør 3/4/7-fjellsturen til et arrangement Bergen kan være stolt av.

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 6. september 2021