Pusterommet tar steget ut i naturen

Nærtur i byfjellene i Bergen. På vei mot toppen av Løvstakken med flott utsikt mot Laksevåg og Byfjorden.
Nærtur i byfjellene i Bergen. På vei mot toppen av Løvstakken med flott utsikt mot Laksevåg og Byfjorden. Foto: Sabine Koch

Aktiv mot kreft og DNT lanserer det nye konseptet «UT Pusterommet» med mål om å motivere kreftpasienter, deres familie og venner til turer i nærområdet.

Stiftelsen Aktiv mot kreft jobber for å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandling. De har blant annet etablert konseptet Pusterommet, treningssentre hvor kreftpasienter kan trene før, under og etter kreftbehandling på norske sykehus.

Gjennom et nytt samarbeid kalt «UT Pusterommet» har Aktiv mot kreft og Den Norske Turistforening gått sammen om å tilrettelegge for turer som blir en forlengelse av treningssentrene på sykehusene.

15 turmål på UT Pusterommet Bergen

Gå tur til Løvstakken, Høgstefjellet, Tennebkktjørn eller Stendafjellet? I UT-appen og på UT.no vil man nå finne lister som inneholder bynære turmål og hytter knyttet til de etablerte Pusterommenes beliggenhet ved sykehusene. Bli inspirert av Bergens-listen med 15 turmål og oppdag nye eller besøk allerede kjente turmål i ditt nærområde! Denne listen er for store og små, syke eller friske. Du kan ha som mål å besøke noen turmål eller alle, det er helt opp til deg – og det er ingen tidsfrist. Ta med deg en venn eller benytt anledningen til å få en avkobling alene ute i det fri for å lade opp batteriene. God tur!

Se UT Pusterommet Bergen sine turer her

Alle brukerne oppfordres til å registrere sine besøk digitalt med funksjonen SjekkUT i UT-appen og dele sin tur med emneknaggen #UTPusterommet i sosiale medier. Snart én million mennesker har "sjekket-inn" digitalt via SjekkUT-tjenesten. Les mer på www.ut.no/sjekkut.

Annonse