Høsttur med familien på Træet Gård

Træet gård er den perfekte hytten for gode høstopplevelser for hele familien. Kano, "topptur" til Hikletten, fiske og bålkos.

Træet Gård er et restaurert småbruk, som ligger idyllisk til på Osterøy. Man parkerer på p-plassen ved Blomdalsleitet. Det er litt over 500 meter på falt fin grusvei inn til hytten. Hytten ligger flott til ved Torvavatnet.

Utenfor hytten er det grill og masse boltreplass for store og små. Trær som skal klatres i, og bekker som kan utforskes, fisk som skal fiskes og stier som skal befares.

Ved Torvavatnet ligger det en liten robåt og to kanoer. Her er det nydelig for barn og voksne å padle. En kan gjerne ta med nistepakke og gå i land på den lille holmen midt på vannet. Like ved vennet på en liten høyde finner man et flott grindverksbygg/gapahuk med bor og sitteplasser, bål plass og bålpanne.

Det er fin størrelse på fisken som hopper i Torvavatnet, så her er det bare til å ta med seg makk og satse på å fange middagsmaten. Vel og merke er det ikke matlager på hytten, så mat utover all fisken du fanger selv, må du brunge med.

Det er mange fine lengre fjellturer en kan ta fatt på som Høgafjellet og Rispingen. Men for familien, med litt mindre barn anbefales turen til Hikletten. Hikletten er rett under 500 meter høy og starter på ca 200 moh.  En starter med lett gange på den flotte kjerrreveien Blomdalsvegen til gården Botnen, hvor stistart er. Det går jevnt og trutt med litt bratt stigning opp til 300 moh, før en kommer til ett flatere myrområde. Videre oppover blir det bratt igjen de siste 200 meterene. Pass på glatte parteier når det er vått. På toppen er det deilig utsikt i alle retninger. 


Skrevet av Linn Senneset 5. oktober 2021