Innholdsrikt høstmøte

Høstmøte 21. oktober 2021.
Høstmøte 21. oktober 2021. Foto: André Marton Pedersen

«Psykolog med sovepose» Johanne Refseth med foredrag om psykisk helse og friluftsliv under Høstmøtet i går.

Det var hele 180 personer som kom til Bryggen Scandic Hotel i går 21. oktober for å være med på Turlagets Høstmøte som ble arrangert for alle turlagsmedlemmer. Styreleder Elisabeth Skage var konferansier og det ble i starten delt ut 7-fjellstatuetter til flere som hadde gått 7-fjellsturen 35 ganger. Ikke minst fikk Lars Håheim diplom og gavekort, for han har gått 7-fjellsturen hele 56 ganger! Det er rett ut imponerende.

Årets mottakere av statuetter og diplom

  • Lars Håheim: 56 ganger, diplom og gavekort
  • Kjell Didriksen: 35 ganger, statuett i gull
  • Knut Sverre Andersen: 35 ganger, statuett i gull
  • Sverre Eldrup: 35 ganger, statuett i gull
  • Arvid Larsen: 35 ganger, statuett i gull
  • Jan Wilhelm Werner: 28 ganger, statuett i sølv
  • Steinar Varøy: 21 ganger, statuett i bronse
  • Vebjørn Aksnes: 21 ganger, statuett i bronse

Mottakere som ikke hadde anledning å delta på årets høstmøte vil motta statuetten i Tursenteret.

30-års jubileum for landskapsvernområde Stølsheimen

NRK-veteran Dag Lindebjerg var også en kort tur på scenen og fikk snakket om Stølsheimen og det ble vist et utklipp fra dokumentaren hans «Langt å gå» fra 2001. Fana Sparebank var også tilstede og fikk snakket om sine felles verdier med Turlaget. Turlaget er stolt over å ha Fana Sparebank som sin hovedsamarbeidspartner.

NRK-veteran Dag Lindebjerg har vært mye i Stølsheimen og han fikk fortelle litt om området og vise utdrag fra dokumentaren «Langt å gå».
NRK-veteran Dag Lindebjerg har vært mye i Stølsheimen og han fikk fortelle litt om området og vise utdrag fra dokumentaren «Langt å gå». Foto: André Marton Pedersen

Psykolog med sovepose

Hovedforedraget var det Johanne Refseth som holdt og hun snakket om friluftsliv og psykisk helse. Hun tok forsamlingen gjennom en personlig og interessant reise fra hvordan hun for få år siden ikke kunne noe om friluftsliv til det å ha 50 netter i telt i året. Det være lærerikt og inspirerende. Refseth har sin egen Instagramkonto «Psykolog med sovepose» for de som ønsker å følge henne.

Johanne Refseth kom med mange interessante betraktninger og delte av sine friluftslivserfaringer under foredraget sitt.
Johanne Refseth kom med mange interessante betraktninger og delte av sine friluftslivserfaringer under foredraget sitt. Foto: André Marton Pedersen

Det ble en innholdsrik og fin kveld. Dette var den første virkelig store samlingen av mennesker i Turlagets regi etter koronapandemien. Det var tydelig å se at folk syntes det var fint å treffes igjen - ansikt til ansikt - og mange nye turplaner for kommende år ble nok helt sikkert lagt.

Sebastian Knappen fra Fana Sparebank var på scenen og fortalte om Fana Sparebanks virke og deres felles verdier med Turlaget.
Sebastian Knappen fra Fana Sparebank var på scenen og fortalte om Fana Sparebanks virke og deres felles verdier med Turlaget. Foto: André Marton Pedersen

Annonse