Gratis deltakelse i Bergen og Hordaland Turlag

Newton Camp med DNT Ung
Newton Camp med DNT Ung Foto: Andre Marton Pedersen

Bergen og Hordaland Turlag ønsker alle barn og unge hjertelig velkommen til felles friluftsopplevelser. 

Mange av våre aktiviteter er enten gratis eller delvis sponset fordi vi mottar støtte for at aktiviteter for barn og unge ikke skal koste så mye. En del av våre aktiviter koster likevel en del, særlig om det for eksempel er overnatting, måltider, reise og innkjøp av utstyr involvert. På en del av aktivitetene krever eller oppfordrer vi også til medlemsskap i DNT, og dette er fordi vi trenger medlemsinntekter for å kunne tilby og utvikle et godt tilbud. Men, våre friluftsaktiviteter skal være for alle uavhengig av økonomisk situasjon. Det finnes løsninger, og vi håper dere vil finne noen aktiviteter for barn eller ungdom dere er interessert i å være med på.

Barnas Turlag

Barnas Turlag arrangerer turer som er spesielt planlagt og tilrettelagt for barn og barnefamilier. Vi har et variert og spennende turprogram gjennom hele året. Turene er lagt opp som fellesturer med turledere. For de eldste barna har vi noen aktiviteter uten foresatte, men der foresatte er med har man ansvar for egne barn under hele turen. Det forventes at alle voksne hjelper til med praktiske gjøremål som matlaging, aktiviteter, rengjøring etc. 

Barnas Turlags målsetning er å få flest mulig barn til å oppleve gleden ved å drive friluftsliv og bli glad i naturen. På våre turer finner barna nye turvenner som gjør at "motoren" holdes i gang lengre og turen blir kjekkere. Voksne utvider vennekretsen og blir kjent med andre familier med felles interesser.

DNT ung

DNT ung er for ungdom mellom 13-30 år (uten foreldre).

Vi har mange spennende turer gjennom året, ta en titt i programmet og bli med på tur! 

Turene er delt inn i  forskjellige aldersgrupper. Turene er alt fra korte og enkle turer i nærmiljøet, til lengre og brattere turer i fjellheimen. DNT ung Bergen arrangerer blant annet hytte til hytte-turer, kitekurs, surfeturer og Vidden by night. 

Hver tirsdag har DNT ung 16-26 år klatring fra kl. 18.00. Sted varierer, så følg med på facebook DNT ung Bergen. En gang i måneden arrangeres det månedens båltur og dette er det gratis å være med på. 


Aktivitetskortet i Bergen kommune

Vi er med i Bergen kommune sin ordning "Aktivitetskortet". Barn og unge (mellom 0-17 år) i Bergen kommune som har dette kortet får gratis deltakelse på alle våre aktiviteter. Aktivitetskortet distribueres gjennom NAV og Introduksjonssenteret for flyktninger. 

Hvordan bruke Aktivitetskortet? 

  • Send e-post:

Sjekk turprogrammene våre for å se hvilke turer vi tilbyr. Send deretter e-post om hvilke turer barnet vil delta på til Linn for turer med Barnas Turlag eller Rune for turer med DNT ung. Det må legges ved bilde av Aktivitetskortet til barnet, med synlig navn og løpenummer.

  • Eller kom innom oss i Tursenteret og få hjelp:

Ta med Aktivitetskortet til Tursenteret vårt i Tverrgaten 4-6 (Marken) og vis kortet. Der vil vi hjelpe dere med påmelding. Du vil få påmeldingsbekreftelse på e-post etter dette.


PS! Siden det er begrenset med plasser på turene, er det "Førstemann til mølla-prinsippet" som gjelder.
Retningslinjer for aktivitetskortet finner du her på Bergen kommune sin nettside.


NAV sin fritidstilskuddsordning

Dersom barnet ikke har krav på "Aktivitetskortet"så kan man sjekke ut muligheten for å søke på NAV sin fritidstilskuddsordning. Får man godkjent søknaden sin kan man få dekket utgifter til for eksempel innmelding, kontingent, utstyr og reiser tilknyttet aktivitetene. Les mer om dette på Bergen kommune sin nettside.


Bor du i andre kommuner enn Bergen kan det hende lokallaget eller kommunen du bor i har egne ordninger du kan benytte deg av. Har du spørsmål eller trenger hjelp til noe? Ta gjerne kontakt med Sigrid, prosjektansvarlig i Bergen og Hordaland på e-post eller tlf. 553 35 815.