Dette skjer i 2022

Topptur til Ulvanosa i Kvinnherad, 11. april 2021.
Topptur til Ulvanosa i Kvinnherad, 11. april 2021. Foto: André Marton Pedersen

To hytteåpninger, nyoppusset Stavali, ny ungdomssatning og enda flere turforslag på ut.no. Sjekk ut hva Turlaget byr på i 2022.

Åpning kysthytten Rongevær

18. juni blir det åpning av Turlagets aller første kysthytte, nemlig Rongevær. Det er opprinnelig et gammelt skolebygg, men som Turlaget nå har fått overta for å drive som kysthytte. Rongevær ligger på øyen Nordre Kjerringa i Austrheim ca 300 meter fra Baløy på fastlandet. Å ha sin egen kysthytte er en drøm Turlaget har båret på veldig lenge, og vi ser veldig frem til åpningen 18. juni. Allerede nå kan grupper i Turlaget bestille opphold der på organiserte aktiviteter. Først i sommer blir det åpnet for bestilling av individuelle sengeplasser.

– Her slår vi på stortrommen for kystfriluftslivet. På Rongevær kan folk boltre seg i kystnaturen. Man kan fiske, padle og utforske øyriket i Nordhordland. Denne hytten tror jeg blir veldig populær og jeg håper vi klarer å få opp flere slike store kystanlegg, sier Ødven.

Se video fra Rongevær

Hytteåpning Stovegolvet på Stord

3. juli er det planlagt åpning av turlagshytten Stovegolvet som ligger på Stord. Det er opprinnelig en gammel klatrehytte som nå er fornyet og det blir 23 sengeplasser der. Denne hytten tror vi kommer til bli veldig ettertraktet, ikke bare på grunn av den spektakulære 360 graders utsikten, men også at det er kun en liten time å gå til hytten fra parkeringsplassen på Heio.

– Stovegolvet tror jeg kommer til å bli et nasjonalt ikon. Fra hytten kan du jo se nesten hele halve Vestlandet og jeg tror denne hytten kommer til å bli veldig populær. Mange kommer nok til Stord for å oppleve Stovegolvet. Følelsen å sitte der og se solnedgangen er helt enestående, sier Ødven.

Merk at datoene for hytteåpningene er planlagte datoer, men endringer kan skje, så følg med på nettsiden fremover.
Dugnad Stovegolvet oktober 2021.
Dugnad Stovegolvet oktober 2021. Foto: Stord-Fitjar Turlag

Nyoppusset Stavali

Stavali turisthytte på Hardangervidda vest skal ha en markering 27. august. Da blir det fest og fering, for hytten er totalrenovert for 3 millioner kroner og har fått 43 solcellepaneler på taket, nytt elektrisk anlegg, samt at alt er blitt nytt innvendig. Det er bare å glede seg!

– Stavali er jo over 80 år gammel, så denne hytten trengte et løft! Hytten er blitt moderne og veldig fin! Det er vertskap på Stavali i sommersesongen og det er også eget proviantrom der, så folk kan bruke den som selvbetjent hytte, sier Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag.

Stavali holder åpent med servering fra 25. juni til 4. september i 2022. Ta kontakt på tlf. 466 68 740 eller på stavalituristhytte@outlook.com om du har spørsmål om booking, mat eller annet.

Enda flere turer på ut.no

Visste du at det finnes over 15 000 turforslag på UT.no? Dette er Norges største turportal hvor du og så finner informasjon om 1 500 hytter, 5000 turmål, og beskrivelser av 1 200 DNT-ruter. Ikke verst, hva? Men vi lener oss ikke tilbake i godstolen av den grunn. Arbeidet med å legge ut nye turforslag og ruter fortsetter hver eneste dag, så gå gjerne inn på ut.no og finn besøksverdige turmål!

Satsling på ungdom - Introklubben

Vi har lyst å få enda flere ungdommer med oss ut på tur i 2022. Det er høy aktivitet i Barnas Turlag og nå starter vi et tilbud for alle som er litt for gammel for å være med i Barnas Turlag, men som kanskje føler seg litt for liten til å være med i DNT ung. Dette tilbudet kaller vi Introklubben og det er et tilbud for alle mellom 13–15 år.

– For oss er det viktig å nå ungdommer, fordi vi har lyst å ha et tibud som gjør at de vil fortsette å være i Turlaget, selv om de er for store for Barnas Turlag . Vi har lyst å skape gode naturopplevelser og gi de gode friluftslivseventyr som gir grobunn for naturglede hele livet, sier Ødven.

Coasteering på Basecamp hav 2021 med DNT ung
Coasteering på Basecamp hav 2021 med DNT ung Foto: Pål Frønsdal

2000 turer, kurs og arrangementer

Det kommer jo an på hvor mye omikron herjer videre med oss, men i et normalår, så arrangerer Turlaget over 2000 turer, kurs, aktiviteter og arrangementer. Vi har turtilbud fra de aller minste på 0 år til sprekinger på 100! I Turkalenderen vår kan du selv finne frem til de type turene eller kursene som du har lyst å gå på. Bare trykk inn de ulike nøkkelordene eller søk etter turer i søkefeltet. Turkalenderen blir kontinuerlig oppdatert med nye turer og kurs.

Se våre kommende skiturer

Annonse