12 gode grunner til å bli medlem i Turlaget

Tur til Oksen, sommer 2020.
Tur til Oksen, sommer 2020. Foto: Hild Fjermestad Aase

Et medlemskap i Turlaget gir deg gode fordeler, uansett hvem du er. Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser. 

Samtalene i fjellet er annerledes, sies det, og på en fellestur er det veldig sosialt og kjekt. Bildet er fra en fellestur til Slåttenuten og Krokavatn i Kvam.
Samtalene i fjellet er annerledes, sies det, og på en fellestur er det veldig sosialt og kjekt. Bildet er fra en fellestur til Slåttenuten og Krokavatn i Kvam. Foto: André Marton Pedersen

For deg som ønsker å gå tur med andre 

Drømmer du om å oppleve naturen på en ny måte? Er du litt usikker på kart og kompass, eller mangler noen å gå på tur med? Vil du strekke deg og prøve en litt mer krevende tur enn du tør på egenhånd? Da er fellestur noe for deg! Opplev nye landskap i trygge rammer med erfarne turledere. Enten du er ung eller gammel, helt fersk eller erfaren, om du ønsker å gå på tur i mange dager, eller kun noen timer – vi har turen for deg - se alle vårer turer her i turkalenderen. I løpet av året arrangerer vi over 2000 turer, kurs og aktiviteter og tilbudet passer for alle mellom 0 og 100 år! Bli med oss og utforsk et nytt turområde i år! 

Det koster ikke mye å bli rik på naturopplevelser. 

Her er en dugnadsgjeng og varder stien mot Vindskjerleitet ikke så langt fra Breidablik.
Her er en dugnadsgjeng og varder stien mot Vindskjerleitet ikke så langt fra Breidablik. Foto: Torill Refsdal Aase

For deg som ønsker å støtte 1000 km T-merkede stier og 25 hytter  

Som medlem i DNT og Bergen og Hordaland Turlag får du ikke bare tilgang til og rabatt på 25 hytter i vårt distrikt, men til over 560 hytter over hele landet. Du bidrar også til at hyttene tas vare på og mottar forsyninger av mat og brensel. Du bidrar til malingsstrøk, til at taket blir reparert, og at matlagre blir fylt opp. Du legger også til rette for at 4500 kilometer med lokale stier vedlikeholdes og merkes. En tilrettelegging av naturopplevelser som dette er helt unikt i verdenssammenheng, og det hadde ikke vært mulig uten medlemmene våre. Tusen takk!

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser.  

På Viggohytten var representanter for de ulike turgruppene i Bergen på treff for å bli bedre kjent og fremtidig samarbeid.
På Viggohytten var representanter for de ulike turgruppene i Bergen på treff for å bli bedre kjent og fremtidig samarbeid. Foto: André Marton Pedersen

For deg som heier på de frivillige 

Dugnad er en tradisjon med dype røtter i landet vårt, og for oss er dugnaden en forutsetning. Det er så enkelt at uten frivillige, ingen Turlag. I 2020 la våre ildsjeler ned 62 årsverk i dugnad. Det er imponerende!

Disse ildsjelene bidrar til å gi deg naturopplevelser for livet i form av 25 hytter, 1000 kilometer med merkede stier og over 2000 turer, kurs og arrangementer i året. Men dugnaden må også finansieres. T-ene trenger maling, broene og kloppene må lages, og hyttene må fra tid til annen vedlikeholdes av mer enn vaskekluten. Som medlem i DNT støtter du dugnadsarbeidet, og bidrar til at flere kommer seg ut. 

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Bergen og Hordaland Turlag har tatt en aktiv rolle i å bekjempe unødvendig nedbygging av viktige natur- og friluftslivsområder og med din støtte som medlem får vi enda mer gjennomslag.
Bergen og Hordaland Turlag har tatt en aktiv rolle i å bekjempe unødvendig nedbygging av viktige natur- og friluftslivsområder og med din støtte som medlem får vi enda mer gjennomslag. Foto: André Marton Pedersen

For deg som ønsker å ta vare på naturen vår

Vi er heldige. Vi bor i et land med vakre daler, storslåtte vidder, høye fjell, buldrende fosser, dype skoger og stille tjern. Vi kan gå på en sti uten å møte en sjel, og om vi vil, kan vi bestige en ny fjelltopp hver eneste tur resten av livet. Men hva om den brusende fossen plutselig stilnet, eller stillheten på fjelltoppen ble brutt av støyende vindmøller?

Naturen er sårbar, og det er vårt ansvar å ta vare på den. Den er grunnlaget for vår eksistens, men også grunnlaget for friluftslivet vårt. I år 1900 var halve Norge dekket av villmark. I dag er det bare 12 prosent villmarkspreget natur igjen i Norge. Naturen ofres ofte til fordel for stadig nye utbygginger. Skal vi fortsatt ha urørt natur i fremtiden, må vi ta vare på det lille som er igjen. Vi i Turlaget er en stemme for naturen. Ved å bli medlem støtter du vårt arbeid for å bevare naturen vi alle er så glad i. Din støtte bidrar til at fremtidens generasjoner også kan få naturopplevelser for livet.

Det føles godt å trygt å følge en T-merket sti. Bildet er tatt langs den historiske vandreruten fra Hallingskeid til Osa.
Det føles godt å trygt å følge en T-merket sti. Bildet er tatt langs den historiske vandreruten fra Hallingskeid til Osa. Foto: André Marton Pedersen

For deg som liker å følge de røde T-ene  

Hva hadde vel en tur i fjellet vært uten de røde T-ene? De som viser deg den trygge veien fra hytte til hytte, som guider deg til de vakreste utsiktspunktene, og gir deg naturopplevelser for livet, gang på gang, år etter år. En rekke enkle T-er med en enorm verdi – som har gitt trygghet for fjellvandrere i generasjoner. 

Koronapandemien viste oss hvor viktige de røde T-ene i nærmiljøet er. I en tid med store begrensninger har nærturene vært kjærkomne pusterom.

Helst siden 1868 har DNT jobbet med å legge til rette for et enkelt og aktivt friluftsliv for nordmenn, og i dag står det 1 millioner T-er og viser vei langs 22 000 kilometer med sti. I vårt distrikt er det 1000 kilometer med merkede stier, som viser deg en trygg vei mellom hyttene, til de vakreste fjelltoppene og mellom perlene i nærmiljøet ditt. I tillegg sørger de røde T-ene for at både vegetasjon og dyreliv kan leve mer uforstyrret fordi vi holder oss på samme sti.  

Visste du at de T-merkede stiene er den medlemsfordelen som flest oppgir at de bruker og setter pris på?

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Selv om gjengen i Fjellsportgruppen liker seg aller best ute, så synes de nok det er fint å komme seg inn på hytten også. Her er de på Demmevasshytta.
Selv om gjengen i Fjellsportgruppen liker seg aller best ute, så synes de nok det er fint å komme seg inn på hytten også. Her er de på Demmevasshytta. Foto: Espen Haagensen

For deg som liker å gå ute, men sove inne  

For mange er selve motivasjonen på en lang marsj, hytten som venter i andre enden. Vi har 25 hytter i blant annet Bergsdalen, Stølsheimen og Hardangervidda vest og flere andre områder. Noen av hyttene tar mange timer å gå til, mens andre av våre hytter ligger lettere tilgjengelig. Les om hyttene våre her. Barnemedlemmer overnatter gratis på hyttene, ungdom får halv pris på overnatting. På våre selvbetjente hytter er det et matlager slik at du kan gå med lettere sekk og heller kjøpe maten der. «Å dra på hytten» trenger aldri mer å være det samme, for du kan alltids reise på en ny hytte, hver eneste gang!

Det koster ikke mye å bli rik på naturopplevelser. 

Råe forhold, Bjørndalstraversen.
Råe forhold, Bjørndalstraversen. Foto: Frikk H. Fossdal

For deg som vil ha det bratt, spennende og rått 

Svimlende utsikter, bratte fjellvegger, tøffe stryk, vakre nedkjøringer og lange ekspedisjoner. Liker du å gå de bratte stiene opp til de ekstra spektakulære toppene, eller utfordre deg selv på klatring, skikjøring eller vinterteltturer? Ønsker du å lære mer for å være enda tryggere, samtidig som du kan oppleve spenningen du lengter etter? 

DNT Fjellsport Bergen er distriktets største fjellsportaktør. Vi arrangerer turer og kurs i klatring, bre, bratt skikjøring, stisykling, og andre aktiviteter som krever spesiell kompetanse. Vi har tilbud for alle, fra nybegynnere til instruktører. 

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser. 

Turlaget arrangerer en rekke kurs i løpet av året. Trykk på bildet og kom rett på kursoversikten vår.
Turlaget arrangerer en rekke kurs i løpet av året. Trykk på bildet og kom rett på kursoversikten vår. Foto: André Marton Pedersen

For deg som vil være på den sikre siden 

Drømmer du om å lære å klatre, gå på bre, eller bli en racer i kart og kompass? Å tilegne seg kunnskap om friluftsliv gir deg trygghet, og visshet om du kan takle ulike utfordringer. Kjenn på mestringsfølelsen når du får til noe du har drømt om lenge! 

Vi tilbyr kurs innen stisykling, klatring, bre og annen fjellsport. Vi har også egne turlederkurs og egen instruktørutdanning. Ferskingkursene er åpne både for deg som har gått på tur før, og for deg som er nybegynner. Du kan delta landet rundt, hele året. Medlemmer får rabatt.

Det er aldri for sent å lære noe nytt. Kanskje kan du gi noen en ny hobby? Vi kan love mye nyttig kunnskap og frisk luft! 

Det koster ikke så mye å bli rik på opplevelser. 

Kom gjerne innom Tursenteret i Marken og få gode tips til din neste tur.
Kom gjerne innom Tursenteret i Marken og få gode tips til din neste tur. Foto: André Marton Pedersen

For deg som ønsker råd om utstyr og tur  

Tursenteret vårt i Marken er selve spydspissen på lokal kompetanse om friluftsliv og fjellene våre. Våre dyktige turveiledere kan du spørre om nær sagt hva du vil. De gir deg gode råd og tips om alt fra utstyr og pakking av sekken til neste sommerferie, eller en helgetur i nærmiljøet der du bor. I tillegg får du som medlem rabatt på utstyr og klær i tursenteret. Vi har også et eget byttestativ der du kan gjøre et bruktkupp. Husk Miljøvettreglene, det er jo ikke alltid du trenger en helt ny allværsjakke, så lenge den du finner holder deg tørr og varm!

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser. 

Annonse