Hyttene åpne for dagsturbesøk

Hallingskeid.
Hallingskeid. Foto: Per Arne Aadland

Etter siste oppmyking av de nasjonale smittevernrådene har Turlaget åpnet for dagsbesøk på hyttene igjen.

Må reservere seng

– Skal du overnatte på en turlagshytte må du fortsatt reservere seng, men om du er på dagstur kan du gå inn i hytten, koke deg en kopp kaffe og nyte nisten i ly for vær og vind. Nå på vinteren kan det være surt ute, så da er det ekstra godt å ta rasten innomhus, sier Per Arne Aadland på hytte- og ruteavdelingen i Turlaget.

Han minner om at gjester må huske å betale for et dagsbesøk. Prisen er 70 kroner for enkeltmedlem. Her ser du fullstendig prisliste for overnatting og dagsturbesøk. 

Ved dagsturbesøk, som ved overnatting, må gjester skrive seg inn i besøksprotokollen som ligger i hytten. Medlemmer får rabatter på overnatting. Du kan melde deg inn i Turlaget her.

Halv overnattingskapasitet

– På overnatting har vi fortsatt halv kapasitet på hyttene på grunn av at gjestene skal kunne holde énmeteren. Det betyr at 50% av sengene er lagt ut for reservasjon, sier Per Arne.

Når det gjelder hyttebesøk må man fortsatt selvsagt være helt frisk og symptomfri, holde meteren og være nøye med håndhygiene, men det er også lov å ha et annet fokus enn smittehygiene.

– Du kan jo også tenke på hvor fint det er å være til fjells. Nå er skisesongen skikkelig i gang og mye å se frem til, sier Per Arne som selv spenner på seg skiene så snart det ligger noen centimeter snø på bakken.

Fellesturer går som normalt

Når det gjelder turgrupper i nærmiljøet som Byfjellstrimmen, Aktiv til 100 og seniorgruppens hverdagsturer, så er det nå ingen begrensninger i gruppestørrelse. Det er heller ikke lenger krav om påmelding og deltakerregistrering med den hensikt å drive smittesporing. På noen av turene velger vi likevel å beholde påmelding fordi det er lettere å kommunisere med deltakerne i forkant av turene. 

Birgithe Roald, leder for aktivitetsavdelingen, utdyper: – Vi legger til rette for at man kan holde 1 meter avstand til andre enn egen kohort, men det er tillat med kontakt når det er nødvendig for å gjennomføre aktiviteten, som f.eks noen av kursene vi gjennomfører.

Isklatrekurs, telemarkkurs, padlekurs? Se alle våre kurs her.

Birgithe oppfordrer deltagere til å holde énmeteren når aktiviteten ikke krever nærmere kontakt, slik at smittetrykket holdes nede så mye som mulig.

7-fjellsturen i mai

Alle antallbegrensninger er tatt bort i offentlig arrangement. Det betyr at 7-fjellsturen kan arrangeres 22. mai, om ikke nye endringer tiltrer. Smittevernforsvarlig drift ligger til grunn.
– Vi gleder oss veldig til 7-fjellsturen og det å kunne arrangere en skikkelig folkefest igjen! sier Birgithe. 

Her kan du kjøpe startkort til 3/4/7-fjellsturen

Annonse