Ledige fellesturer i vinterferien

Fellestur fra Ljosabotn til Grindaflethytta og tilbake, mars 2019.
Fellestur fra Ljosabotn til Grindaflethytta og tilbake, mars 2019. Foto: Andre Marton Pedersen, André Marton Pedersen

Har du lyst å gå på tur med Turlaget i vinterferien? Sjekk ut våre fellesturer med ledige plasser her.

Vinterferien er rett rundt hjørnet og her på Vestlandet er det 28. februar den starter. Turlagshyttene står åpen og venter på besøk i en snørik fjellheim, og her er en oversikt over fellesturer som går av stabelen i vinterferien og som har ledige plasser i skrivende stund.

Familietur til Hallingskeid (25.–28. februar)

I vinterferiens første helg drar flere barnefamilier til Hallingskeid for å være der og bygge skihopp, ake, grave snøhule, spise fastelavensboller og kose seg masse i den metervis høye snøen som nå er kommet der. Dette blir en knallgøy helg fylt med lek og moro! Det er få plasser igjen på denne turen.

Overnatt på Alexander Grieghytten (25. februar–6. mars)

Tradisjon tro har Turlaget det vi kaller "fast opphold på Alexander Grieghytten".  Dette er for alle som ønsker å styre løpet selv, og familiene bringer selv med sin egen mat. Det vil være veiledere tilstede som hyttevakter hele perioden, og disse kan også komme med forslag til aktiviteter. Vinterferien deles inn i to perioder, og man velger enten del 1 (fredag 25. februar til onsdag 2. mars), eller del 2 (onsdag 2. mars til søndag 6. mars). Vi leker i snøen, går på ski, spiller spill og koser oss masse i dette perfekte området å tilbringe vinterferien sin. 

Ferskinghelg på Hallingskeid (4.–6. mars)

Dette er turen for deg som aldri har våget å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, fokuset er å ha det trivelig i vinterfjellet. Det blir ikke lagt opp til krevende eller lange turer. Dette er en tur som passer for de med helt grunnleggende skiferdigheter og lysten til å lære mer om å ferdes trygt i fjellet vinterstid.

Vintertur til Solhaug - dagsturhytten i Ulvik (5. mars)

Dette er en lett familietur, hvor til og med de minste kan være med. Turen varer ca tre timer.

Hyttetur til Alexander Grieghytten i Bergsdalen.
Hyttetur til Alexander Grieghytten i Bergsdalen. Foto: Julie Dorthea Nilsen Risøy

Turtilbud i Bergensområdet i vinterferien

Det er mange flotte turtilbud i Bergen nå i vinterferien. Du kan bli med Byfjellstrimmen på en av deres turer. De går på tur i Kanadaskogen i rolig tempo 27. februar. De har også en tur i middels tempo til Gullsteinen 1. mars. De har enda flere turer enn de to, så sjekk ut hele turprogrammet til Byfjellstrimmen her.

Det er også verdt å merke seg at turgruppen Aktiv til 100 går på tur ved Øyjorden 1. mars og at DNT ung skal ut og padle i mørket både 28. februar og 1. mars. Dette skjer sammen med flinke instruktører, og deltagerne får oppleve Bergen fra en helt annen side.

Annonse