Bli med Byfjellstrimmen på påsketur i byfjellene

Byfjellstrimmen på vei mot Fjellhytten i vårsola
Byfjellstrimmen på vei mot Fjellhytten i vårsola Foto: Einar Sleire

En trenger ikke dra langt avsted for å få en knall påskeferie. Byfjellstrimmen blir "hjemme" i påsken, for å tilbring fine dager i Byfjellene og nærmiljøet.

Til vanlig har Byfjellstrimmen turer tirsdag, onsdag og søndag, i tillegg kommer det noen fredagsturer. Men denne påsken legger de tilrette for at enda flere skal få komme seg ut på tur, også de som er i Bergen på bypåske. Bypåske trenger ikke bety bare asfalt og kafebesøk. Bynære fjellturer får du med Byfjellstrimmen i Bergen. De tar det med på kjente klassikere og ukjente stier i Byfjellene.

Engasjerte Turledere

Engasjerte turledere er det som skal til for å få til et utvidet tilbud, utover de vanlige dagene en allerede har faste turer. Palmesøndag er det klart for tur, da tar man like godt fire fjell i en tur og nyter "4 fjellsturen i Åsane". Så blir det tur både tirsdag, onsdag, skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag. Vi skal blandt annet gå opp Borgaskaret, vandre langs Spåkevantnet, og ulike traseer til Ulriken.

Turer for enhver smak

Byfjellstrimmen ønsker nye og gamle deltakere velkommen til tur med oss i påsken. Kanskje du plutselig blir hektet og blir fast turgåer i Byfjellstrimmen. Vi går rolig på onsdager og litt høyere tempo på tirsdager, søndagene er litt lengre tur, mens fredagene inneholder gjerne en sosial avslutning i byn. Noe for enhver smak altså :) Og det hender jo at det spretter en påskehare forbi i våre turområder, så det dukker nok opp en noe påskeoveraskelse noen steder også.

Våre flinke og engasjerte turledere er godt kjent i byens fjell og de er klare for å ta deg med på en flott påsketur, helt uten å reise bort fra byen. Turleder og Styreleder Linn Eidsvik

Skrevet av Linn Senneset 4. april 2022