Nå blir det enda enklere å finne spennende turmål i UT.no

Varde på Høgstefjellet i Åsane.
Varde på Høgstefjellet i Åsane. Foto: Aleksander Wiken

Det ligger i vår natur å gå på tur! Kunne du tenkt deg en enkel oversikt over de fineste plassene å besøke i det område du befinner deg i?

Noe som viser deg den fineste klatreveggen, den luftigste fjelltoppen eller gapahuken eller dagsturhytta når man trenger ly for regnet. 

En ny funksjon i UT.no gjør det nå lettere å oppdage slike kremplasser over hele Norge, slik at du kan planlegge turen din for å få de beste opplevelsene.

Planlegg turen din, enten det er Norgesferie, et hytteopphold med flere dagsturer i området, eller toppturer en helg.  

Tur til Selhamar og Raudberget.
Tur til Selhamar og Raudberget. Foto: Heidi Reisegg Endal

UT.no er en svært populær nettside for turplanlegging, og det finnes en tilhørende app til mobil med de fleste funksjonene nettsiden har. UT.no har fått et stort løft. Den tidligere appen DNT SjekkUT har blitt integrert i UT-appen, slik at du nå kan sjekke inn og samle på steder du har besøkt over hele Norge. Vi jobber nå aktivt med å utvide innholdet i våre områder, og da spesielt den nye funksjonen "Turmål". 

I appen og på nettsiden kan du nå huke av for det vi kaller "Turmål". Dette er punkter i kartet du kan besøke, og det kan være en fjelltopp, badeplass, grotte, gapahuk, klatrefelt eller fiskeplass eller så mye mer. La deg inpirerer på UT.no.

Skal du på en tur, vil det være enkelt å bruke appen for å oppdage de ekstra spennende plassene du bør besøke.

"Turmål" skiller seg fra "Turforslag" ved at det er kun destinasjonen som er beskrevet, ikke selve turen dit. Har du UT-appen på mobil, kan du også registrere besøk på de forskjellige plassene, og på den måten samle på steder du har vært. 

Fossvatnet i Dyrkolbotn, 2019.
Fossvatnet i Dyrkolbotn, 2019. Foto: Bjørn Olav Hagesæther

Bli inspirert med lister! 

En annen ny funksjon i UT er lister. Dette er samlinger med anbefalte turmål, steder og hytter, og de kan være ment som ren inspirasjon, eller for ulike konkurranser. Konkurranselister, som for eksempel TiTur 2022, har gjerne en begrenset tidsperiode, mens inspirasjonslister ofte ligger ute permanent. 

Ved å "følge" eller melde deg på ei liste kan du enkelt ha oversikt over hvor mange steder i lista du har besøkt.

Et eksempel er liste er 150 ypperlige dagsturer der vi har samlet 150 turforlag med geografisk spredning og med noe av det beste Vestlands-naturen har å by på. Et annet eksempel er listen 12 ypperlige dagsturer i Vaksdal eller på Osterøy? Er du av den spreke typen kan du sjekke inn og samle på de alle. Du finner alle turene på UT.no med turbeskrivelse og kart, vanskelighetsgrad og tidsbruk. Turene som er valg ut er gjort i samarbeid med våre lokallag.     

Vi skal lage flere flotte inspirasjonslister fremover, og spesielt med turer vi anbefaler fra våre hytter. Da blir det enda enklere å planlegge hytteturene dine!

Utsikt fra Olsnessåta på Osterøy
Utsikt fra Olsnessåta på Osterøy Foto: Laila Borge

Annonse

Skrevet av Helen Uglenes 20. mai 2022