Hyllet for bærekraft,  dugnad og anti-forgubbing

Styreleder i  Askøy Turlag og Barnas Turlag Ronny André Håpoldøy og  styreleder i Sotra Øygarden Turlag Heidi Reisegg Endal er begge engasjert i Turboklubbene.
Styreleder i Askøy Turlag og Barnas Turlag Ronny André Håpoldøy og styreleder i Sotra Øygarden Turlag Heidi Reisegg Endal er begge engasjert i Turboklubbene. Foto: Helene Ødven

Bergen og Hordaland Turlag fikk hele tre priser under DNTs landsmøte i helgen.


 Bærekraftspris til Turboklubbene

«Turboklubbene» i Bergen og Hordaland Turlag vant DNTs bærekraftspris 2022. Prisen deles ut for å belønne og vise frem innsats som bidrar til å oppfylle målene i DNTs bærekraftstrategi.

Turboklubbene er en fritidsklubb for barn og barnefamilier i nærmiljøet som organiseres og driftes av frivillige. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, undre, utforske og lære om naturen. I 2022 resulterte prosjektet i en stor nasjonal satsning som kan bidra til ny giv i Barnas Turlag. 

– Vinneren av årets bærekraftspris bidrar til både sosial og miljømessig bærekraft. Dette er en satsing som har gitt gode resultater, som har stor overføringsverdi og som flere foreninger i DNT allerede har latt seg inspirere av, sier Per Hanasand, styreleder i DNT.

Juryen framhever at Turboklubbene bidrar til å fremme nærfriluftsliv i et enkelt og naturvennlig format, til at enda flere kan ta del i friluftslivet uavhengig av bakgrunn, og ikke minst at enda flere blir glad i naturen.    

Bergen og Hordaland Turlag ble hedret for sitt arbeid med Turboklubber.
Bergen og Hordaland Turlag ble hedret for sitt arbeid med Turboklubber. Foto: Hild Fjermestad Aase

Rørt over prisen

– Jeg blir veldig rørt over at vi fikk den prisen. Det er fint å få en slik anerkjennelse for jeg har så stor tro på prosjektet, sier ansvarlig for Turboklubbene i Bergen og Hordaland Turlag Hild Fjermestad Aase.

Hun er glad for at DNT satser på Turboklubber i hele landet nå.

– Jeg håper alle kan se hvor bra Turboklubbene er, sier hun og roser de frivillige for deres innsats:

– Det er de som er Turboklubbene.

Styreleder i DNT Ung Bergen Selma Blanco fikk Dugnadsprisen for sin innsats. styreleder Per Hanasand og generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.
Styreleder i DNT Ung Bergen Selma Blanco fikk Dugnadsprisen for sin innsats. styreleder Per Hanasand og generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT. Foto: Foto: Marius Dalseg

Overrasket prisvinner

– Det var en veldig stor overraskelse, sier styreleder i DNT Ung Bergen Selma Blanco om å få Dugnadsprisen under landsmøtet i Haugesund.

 – Jeg visste ikke hva jeg skulle si da jeg sto på scenen, men det er utrolig fint å få anerkjennelse og gøy at arbeidet jeg gjør har blitt lagt merke til, sier Selma.

Hederstegn

DNTs dugnadspris tildeles personer som har utmerket seg med engasjement og innsats for DNT. 

– Prisen er en anledning for hele DNT-familien til å vise sin takknemlighet til våre frivillige over hele landet. DNTs største styrke er frivillighet, og den aller største æren for tilbudet vårt er det de frivillige som fortjener, sier styreleder i DNT Per Hanasand.  

Seks personer fikk dugnadsprisen i år, inkludert Blanco.

Anti-forgubbing

I tillegg fikk Bergen og Hordaland Turlag pris for Forgubbingsbekjempelse. 

– Det er en pris DNT Ung-styret laget i 1999 og går til et turlag som har sluppet til de unge. Bergen og Hordaland Turlag fikk den for arbeidet de gjør for å løfte ungdom i organisasjonen, sier Blanco, og legger til:

– Jeg håper vi får til et godt samarbeid med styret i Bergen og Hordaland Turlag også i fremtiden.

– Jeg føler meg så uendelig heldig som får være med på dette drømmelaget. Alle følelser i sving, jubel, tårer og enorm respekt for den innsatsen som blir lagt ned av frivillige og ansatte, sier daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag Helene Ødven.

Se flere bilder fra landsmøtet:Annonse

Skrevet av Katherine Ferguson 13. juni 2022