Friluftslivet er for alle!

Mina (13) storkoser seg på Frilufsskole.
Mina (13) storkoser seg på Frilufsskole. Foto: Hild Fjermestad Aase

Mina er blind, men det stopper henne ikke fra å bli med på Friluftsskolen. Friluftslivet er for alle og det er ikke et hinder om du mangler en sans!

Mina er 13 år, litt rampete sier hun selv, og så hun er veldig glad i å være ute.

Friluftsskolene og sommerleirene er i full gang og her har Mina blant annet har fått kose med kaniner, flettet håret på miniatyrhester, hilst på alpakka og matet lam.

Hun har klatret høyt, badet i sjøen og lekt morsomme leker som utfordret de andre deltakerne og leirlederene. Hun er glad i å være ute, og hun har mange gode historier på lur.

Vil tilbake

Sammen med våre fantastiske leirledere har hun fått gode opplevelser på Friluftsskolen på Garnes. Hun forteller at hun gjerne vil komme igjen neste år. 

– Det var litt vanskelig med kart og kompass, men ingenting er umulig, sier Mina smilende.

Finner løsninger

13-åringen er en jente med pågangsmot og masse godt humør, hun elsker mamma sine kjøttkaker og har et helt spesielt lag med dyr.

Det er første gang vi har med en deltaker på sommerleir som er blind. Men Mina lar seg ikke stoppe av det, og hun møter opp på Friluftsskolen uten egen ledsager og med masse godt humør. De flinke leirledere finner løsninger underveis og blir fort glad i Mina. Hun er flink til å si ifra om hva hun trenger hjelp til og hun har mange gode historier på lur som fort får leirlederne til å le. 

Fikk klappe alpakka

Hun forteller oss at hun var den eneste som greide å klappe alpakkaen og få den til å stå i ro. alpakkaer liker nemlig ikke så godt å bli klappet. Hun forteller videre at hun liker alle dyr som ikke biter eller stikker.

- Slanger også, de er jo så søte! 

Anbefaler andre å prøve

Det går fint å være på leir selv om de andre kan se, siden det er godt tilrettelagt med positive og flinke leirledere. Mina har laget en konkurranse som går på hvem av leirlederne som er den beste ledsageren. Kari leder og Ingvild er også høyt oppe. De andre må få hente seg litt inn,  forteller Mina.

- Jeg vil absolutt anbefale en sånn leir for andre og kunne tenke meg å være med en annen gang! Mina avslutter med at selv om du mangler en sans, så skal ikke det hindre deg i å ha det gøy. Folk kan tilrettelegge og friluftslivet er for alle. Det er ikke konkurranse om hvem som er best, alle får være med!

- Nå skal jeg varme kjøttkakene mine på grillen!

Annonse

Skrevet av Hild Fjermestad Aase 9. juli 2022