Høstens turer og kurs

Vakre høstfarger
Vakre høstfarger Foto: Sidsel Gotaas

Blir du med på tur i høst? Her gir vi deg et raskt overblikk over turtilbudet vårt. 

Fellesturer
Det er flere av turene det er rift om plassene på, så det gjelder å være tidlig ute. Når det gjelder overnattingsturer så er det mye fint på programmet fremover. Plassene ryker fort på de mest populære turene. 


16.-18. september: Langs buferdsveien til Arnafjord
Turen byr på et variert landskap gjennom Stølsheimen fra frodige Solrenningen og Dunevollen til høgfjellslandskapet over Skrivareggi , fjordutsikt til Sognefjorden og fjordarmene Finnafjorden og Arnafjorden. Vi overnatter en natt på DNT hytten Solrenningen og en i telt ved Vatnane. Dette er en tur der du får med deg essensen av vårt vakre Vestland.
Les mer og meld deg på.

 18. september: Verdensarvtur til Breiskrednosi
inviterer til topptur midt i verdensarven. Turen går fra Tufto og opp Rimstigen med etterhvert en fantastisk utsikt utover Nærøyfjorden. Nærøyfjorden er på det smaleste bare 250 meter bred, og med stupbratte fjellsider og små grender utover fjorden blir utsiken spektakulær fra Breiskrednosi som er målet for turen. Turen er 14 km tur-retur Turfo, og med bratt oppstigning og nedstigning beregner vi ca 7 - 8 timer før vi er tilbake på utganspunktet. 
Les mer og meld deg på. ​​​​​​​

2. oktober: Høsttur fra Bolstad til søndagsmiddag på Bergsdalstunet
Bli med på herlig fjelltur i et nydelig fjellområde. Vi går fra fra Bolstad til Lid. Turen avsluttes med deilig 3-retters middag på Bergsdalstunet.
Les mer og meld deg på.

8.-9. oktober: Dans på Tranehytten
Bli med på dans i Byfjellene! Turen går til Tranehytten som etter flere år med restaurering står klar for turgåere, skoler, lag og organisasjoner. Turen vår starter på Rolland. Vi går over Storsåta, ned Gråbeinsryggen, forbi Vinddalsskaret, opp Ørnefjellet forbi Vikinghytten og ned til Tranehytten. Vel fremme lager vi til et festmåltid sammen og etter et bedre måltid byr vi opp til dans. 
Les mer og meld deg på

25.-27. november: Pinnekjøtt på Hallingskeid
Vi inviterer til førjulstemning på Hallingskeid med deilig pinnekjøttmiddag og snø, forhåpentligvis. Hallingskeid ligger høyt til fjells, men er lett å nå med toget fra Bergen. Her kommer snøen tidlig, og derfor satser vi på en skitur denne helgen, uten at vi kan love noe. Hvis det ikke er snø blir det fottur. Til middag tilberedes pinnekjøttet og serveres med tradisjonelt tilbehør. Kanskje sniker julestemningen seg på sammen med fornemmelsen av nysnø. Les mer og meld deg på. 

Hallingskeid vinter
Hallingskeid vinter Foto: Svein Ulvund
Fjellsportgruppen arrangerer flere kurs og samlinger.
Fjellsportgruppen arrangerer flere kurs og samlinger.
Fjellsport

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 

Her finner du en oversikt over turer med fjellsportpregTurer for ungdom
Turer for og med ungdomVi har et fantastisk tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra klassiske og enkle skiturer inn til en selvbetjent hytte, topptur til Skålatårnet, grillings and chillings, onsdagsklatring, kitekurs, turer til fots og padling på vannet, eller bli med på coasteering og hoppe i havet! 
DNT Ung Bergen har mye moro når de er på tur sammen. Bli med du også da vel.
DNT Ung Bergen har mye moro når de er på tur sammen. Bli med du også da vel. Foto: Cliff Eric Gundersen
Turer for barn og barnefamilier
Familietilbudet vårt er mangfoldig, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt! 

Her finner du oversikten over turer for barn og barnefamilier.
Barnas Turlag har mange lettgåtte turer som passer for små barneføtter.
Barnas Turlag har mange lettgåtte turer som passer for små barneføtter.

Seniorgruppen i Bergen

Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du høstens turprogram. 

Seniorgruppen i Bergen
Seniorgruppen i Bergen Foto: André Marton Pedersen

Andre turtilbud

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. 

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Her finner du høstens turprogram for Byfjellstrimmen. 

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Her finner du høstens turprogram for Aktiv til 100. 

TiTur Bergen - 2016
Ikke glem TiTur16 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flott turjakke. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur 16 her og sjekk ut de flotte turene på Ut.no her

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 9. september 2016