3, 4 eller 7 fjell? Hva bør du velge?

7-fjellsturen 2018, Lyderhorn.
7-fjellsturen 2018, Lyderhorn. Foto: Helene Ødven

En kjapp guide til deg som er usikker på om du skal gå 3-, 4-, eller 7-fjellsturen.

Når folk ringer Turlaget og spør hvor lang tid det tar å gå 7-fjellsturen er det vanskelig å gi et godt svar. De kjappeste som løper tikker inn på rundt 4,5 timer og de som har bedre tid går på 14 timer. Et sted mellom 9 og 12 timer er kanskje normalen?

7-fjellsturen - for den med viljestyrke

Det er klart 7-fjellsturen kan bli dryg om du ikke har gått en del i fjellet fra før. Frem til drikkestasjonen på Årstad går det for de fleste helt fint, det er opp mot Ulriken og videre mot Fløyen og Rundemanen de fleste begynner å kjenne det i beina. Opp mot Rundemanen må man hente frem viljestyrken, men fra Sandviksfjellet og til målområdet er det nedoverbakke og motivasjonen stiger igjen.

– Man bør gå på en fjelltur minst én gang i uken i et par uker før 7-fjellsturen og ellers være i generelt god form, sier turleder i Byfjellstrimmen Rita Mathisen. Hun har arrangert 7-fjellstrimmen som en opptrening frem mot søndagens styrkeprøve.

– Det er viktig å trene opp muskulaturen rundt knærne, mange får problemer med dem på slutten av turen, fortsetter den erfarne turlederen.

En annen ting Rita peker på er skoene.

– De bør være inngått, slik at man unngår gnagsår, men ta med gnagsårplaster og litt førstehjelpsutstyr. Husk å klippe tånegler i forkant. På søndag er det viktig å ta med seg drikke, rikelig med mat og husk å få litt salt i kroppen underveis. Man svetter ganske mye på en slik tur, sier Mathisen.

7-fjellsturen har en lengde på 3,5 mil og en total oppstigning på 2400 meter. 

4- og 3-fjellsturen for deg som finner 7-fjellsturen i drøyeste laget

4-fjellsturen: Dette er turen for deg som vil ha en solid tur, men vil ikke gå hele 7-fjellsturen. Start fra Årstad videregående skole (tidligere Bergen Yrkesskole) på Danmarksplass, mellom kl. 07.00 og 10.00. Ingen registrering ved start. Traseen er Ulriken–Fløyen–Rundemanen–Sandviksfjellet, med innkomst ved Turlagskontoret i Marken. Turen er ca 20 km lang.   

3-fjellsturen: For deg som ønsker den ekstra barnevennlig tur, er 3- fjellsturen et godt alternativ. Ta turen sammen med hele storfamilien og gjør dagen minnerik! Start fra Fløibanens nedre stasjon mellom kl. 08.00 og 10.00. Første klippepost er ved Fløibanens nedre stasjon, ingen klipping på toppen. Trasèen er Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet, med innkomst ved Turlagskontoret i Marken.

Ruten, 7-fjellsturen.
Ruten, 7-fjellsturen.

Annonse