Praktisk info om 7-fjellsturen

Utsikt mot vest fra Løvstakken.
Utsikt mot vest fra Løvstakken. Foto: André Marton Pedersen

Her er praktisk info og tips til deg som skal delta på 4/7-fjellsturen. 

Det er fortsatt noen startkort igjen til 7-fjellsturen. Startkort kan kjøpes i Turbutikken i Marken, hos Platou Sport i sentrum og Fjøsanger,

eller her på nettet.

Startkort

Hvis du mot formodning ennå ikke har fått startkortet ditt kan du hente det i Turbutikken i Marken på lørdag. Det er også mulig å hente startkortet tidlig søndag morgen fra klokken 05:30 i Turbutikken.

Transport

Det blir satt opp busser fra Nygaten v/Marken til Gravdal. Bussene går fra kl. 06.00 til kl. 08.30. Bussturen er inkludert i påmeldingsavgiften. Det er ikke mulig med påstigning underveis. Bussen stopper ved innkjørselen fra Lyderhornsveien til Gravdalsveien. Deltagerne må gå derfra til start ved Nutec. NB! Det er ikke lov å parkere ved parkeringsplassen til hagesenteret i Gravdal. Ulovlig parkerte biler kan bli tauet bort for eiers regning. For transport til start

4-fjellsturen på Årstad videregående skole anbefaler vi Bybanen.

Mat og drikke

Drikke blir servert gratis på Årstad videregående skole. Saft blir også servert på veien mellom Fløyen og Rundemanen ved Tindevann. Ta selv med solid niste for en lang dagstur. Husk rikelig med varm, næringsrik drikke. Vi anbefaler at du drikker minst tre liter i løpet av 7-fjellsturen.

Start og rute

Start fra Gravdal (v/Nutec) mellom kl. 06.15 og 09.00. Deretter går turen til Lyderhorn (396 moh - 4km), i godt merket løype, Damsgårdsfjellet (350 moh - 8 km), Løvstakken (477 moh - 11 km), Ulriken (640 moh - 17 km), Fløyfjellet (400 moh - 22 km) v/Fløirestauranten, videre til Brushytten og Rundemanen (560 moh - 25 km). Herfra til Sandviksfjellet (417 moh - 26 km) og tilbake til turlagskontoret i Marken. Deltakerkortet skal klippes på alle topper og leveres i sekretariatet ved innkomst.

Ruten, 7-fjellsturen.
Ruten, 7-fjellsturen.

Sikkerhet

Det er meget viktig at du gir beskjed dersom du vil bryte turen. Beskjed gis til en av vaktene. Deltakerkortet må avleveres. Arrangøren tar ikke ansvar for deltakere som går ut av løypetraseen. Det frarådes å starte på stigningen til Ulriken etter kl 16.00. Baktroppen starter på oppstigning til Fløyen fra Svartediket senest kl 19.30. Det vil si at de som starter på denne oppstigningen

etter dette tidspunktet ikke kan regne med hjelp fra mannskapene i baktroppen. De finner heller ikke merket løype, denne blir tatt ned av baktroppen. Norsk Radio Relæliga, Bergensgruppen, har sambandsstasjoner på toppene og ved innkomst, de står i kontinuerlig kontakt med de ansvarlige for turen. Røde Kors hjelpekorps er på plass flere steder i løypen og tar seg av

sikkerheten. Oppsamlingstropp går igjennom løypen til slutt.

Utmerkelser

Alle som fullfører får diplom og flott t-skjorte ved innkomst. 4/7-fjellsmerket og 7-fjellsbutton kan kjøpes i målområdet. Dersom du er over 65 eller under 12 år godtar vi 4-fjellsturen som en 7-fjellstur på veien mot plaketter og statuetter. Etter gjennomført 7-fjellstur har du gjort deg fortjent til, og kan kjøpe:

1. gang = 7-fjellsplaketten i bronse (kan kjøpes ved mål).

7. gang = 7-fjellsplaketten i sølv.

14. gang = 7-fjellsplaketten i gull.

21. gang = Vandreren i bronse.

28. gang = Vandreren i sølv.

35. gang = Vandreren i gull.

42. gang = Æresplakett

Har du krav på en av ovennevnte utmerkelser, ber du om å få utlevert et eget skjema ved innkomst. Dette leveres så ferdig utfylt til vårt sekretariat. Utmerkelsene deles normalt ut på Turlagets medlemsmøte til høsten.

Skjemaet kan du også laste ned på www.7-fjellsturen.no. En oversikt over antall deltagere, utmerkelser og annen statistikk finner du også på nettet.

4-fjellsturen

Dette er et tilbud til alle som finner 7-fjellsturen for krevende. Start fra Årstad videregående skole (tidligere Bergen Yrkesskole), på Danmarksplass, mellom kl 07.00 og 10.00. Traseen er Ulriken, Fløyen, Rundemanen, Sandviksfjellet, med innkomst ved Turlagskontoret i Marken. Diplom og teknisk T-skjorte til alle som fullfører. Se for øvrig program for 7-fjellsturen. Vi oppfordrer alle som ønsker dette alternativet å starte så tidlig som mulig for å unngå kødannelser med 7-fjellsvandrerne.

Overnatting

Dersom du trenger overnatting under oppholdet ditt anbefaler vi Vandrerhjemmet på Montana som tilbyr rimelig overantting. Se ellers www.visitbergen.com for en oversikt over hotell i byen.

Annonse