Tips til vinterferien

Fjellskitur til Brøknipa. På vei tilbake til Njåstad.
Fjellskitur til Brøknipa. På vei tilbake til Njåstad. Foto: Silje Valla

Her er våre beste tips for en perfekt vinterferie.

Nå er det flotte forhold og mye snø i fjellet. Du trenger ikke dra langt før du kan ta skiene på deg. Turlaget har mange ulike aktiviteter for barn, voksne og seniorer i nærområdet og i fjellet i vinterferien. Her er våre tips.

Hyttevert på Hallingskeid i vinterferien

I vinterferien er det hyttevert på Hallingskeid turisthytte fra 23. februar til 4. mars. Hytteverten er godt kjent i området og vil kunne hjelpe deg med turtips og gi gode råd om løypevalg. Hallingskeid er en hytte som egner seg meget godt for barnefamilier. Det er strøm på hytten og kort vei fra togstasjonen.

Kvistet i Bergsdalen

Det er kvistet inn fra Småbrekke til Gullhorgabu. Denne stilige hytten ligger ca 3 timers gange fra Småbrekke og er vel verdt en overnatting eller to i vinterferien. Det er kvistet fra Lid til Høgabu, og det er kvistet fra Hamlagrøvatnet og inn til Vending. Til Vending går du lett med ski. Du starter ved Hamlagrøvatnet og følger kvistet løype helt inn til hytten. Det er et godt spor hele veien. Det tar ca tre timer å gå inn til hytten. Avstanden fra Hamlagrøvatnet er ca 6 km.

Her kan du se rutebeskrivelse fra Hamlagrøvatnet til Vending.

På UT.no fins det en rekke gode turforslag også og du kan laste ned GPS-spor og hyttens GPX-punkt, noe som kan være kjekt å ha når du skal gå dit. Mulighetene for en fin vinterferie i Bergsdalen er mange. Det er kvistet fra Hodnaberg og inn til Torfinnsheim. Og er du allerede på de kanter, så må du gjerne besøke vesle Kiellandbu også. Bedre utsikt og koseligere hytte skal du lete lenge etter.

Skitur til Kiellandbu i Bergsdalen.
Skitur til Kiellandbu i Bergsdalen. Foto: Einar Sleire

Osterøy kaller

Hva med å besøke Træet gård på Osterøy? Det er en gård fra starten av 1900-tallet. Ikke innlagt vann eller strøm gjør denne hytten veldig koselig og stemningsfull. Det er knappe 500 meter å gå fra parkeringsplassen, så her kan til og med små barneføtter komme frem for egen maskin.

Træet (Osterøy)

For å bruke Træet trenger du DNT-nøkkel og den kan hentes i Tursenteret i Marken.

Træet gård på Osterøy.
Træet gård på Osterøy. Foto: André Marton Pedersen

Vinterferie i nærområdet

Rundt Bergen er det nå mange skimuligheter. Har du sjekket ut våre føremeldinger? Der finner du oppdatert informasjon og aktuelle linker til de ulike områdene. Facebook-siden Friluftsliv i Hordaland er også en fin plass å få - og dele - informasjon om hvordan forholdene i fjellet er.

Byfjellstrimmen går på tur flere dager i løpet av vinterferien. Her kan du se turprogrammet deres. Turene er gratis å være med på og du trenger ikke melde deg på. Aktiv til 100 og Seniorgruppen er eksempler på andre grupper som arrangerer aktiviteter og turer i nærområdet i vinterferien. 

Byfjellstrimmen i Kanadaskogen.
Byfjellstrimmen i Kanadaskogen. Foto: Øivind Solheim

Turtanken - «Bli kjent med Bergens fantastiske turområder»

Torsdag 1. mars skal Rita Mathisen holde et inspirerende foredrag om nye turmuligheter i Bergen. Hvordan komme seg over dørstokken? Hvilke områder er verdt å besøke? Hvordan går du frem når du vil utforske et nytt område?
Rita er leder for Byfjellstrimmen og er tidligere kåret til hverdagshelt av BA og ukens ildsjel av BT. Det er gratis å være med på. 

Les mer her

Skiturer med overnatting

Har du lyst å gå på skitur og overnatte på en av hyttene våre i vinter? Det er veldig sosialt og fint å være med på. Og du blir trygt ledet gjennom vinterfjellet av våre dyktige vinterturledere.

Her kan du se skiturene våre med overnatting

Gullhorgabu i Bergsdalen.
Gullhorgabu i Bergsdalen. Foto: André Marton Pedersen

Fjellvettreglene

Når du skal ut på tur, så er det viktig å planlegge turen og ha med nødvendig utstyr. Været kan snu kjapt i fjellet, og da er det viktig å være forberedt. Her kan du lese fjellvettreglene.

Har du lyst å besøke en av hyttene i vinterferien, men er usikker på hva du trenger å ha med eller vil ha litt mer informasjon? Her kan du lese alt om hyttebesøk og få gode tips til turen.


Vi håper du får en riktig fin vinterferie! Lurer du på noe, så ta kontakt med oss. 

Annonse