Høstens turer og kurs

Høst ved Raudnipa
Høst ved Raudnipa Foto: Birgithe Schjerven Roald

 Høstens turer og kurs begynner å fylles opp, så ta en titt og meld deg på. Her får du oversikt over tilbudet til voksne, fjellsport, ungdom, barn og turer i nærmiljøet og lengre avgårde. 

TURER FOR VOKSNE

Hardangervidda - fra fjord til fjell og vidde: Sima–Rembesdalseter–Finse 25–35 år
11.–12. september
Denne turen går gjennom variert og kupert landskap fra fjord til fjell, og byr på flott utsikt, friske bekker, frodige daler, høyfjellsterreng, koselig hytte og blide turledere. Les mer og meld deg på.

Bjørndal–Juklavasskruna
11. september
Turen startar frå Hatteberg til Bjørndalsseter via Ringerike.  Herifrå vidare til Juklavasskruna. Retur over Skard til Hattebergsdalen.
​​​​​​​Les mer og meld deg på

Med hengekøye og telt til Myrdalsvatnet og topptur til Hestabotnpynten
17.–18. september
Bli med oss på ein flott og variert tur til eit nydeleg område, kor vi overnattar i hengekøye eller telt, etter felles middag. Laurdag går turen til Hestabotnpynten, ein flott topp med spektakulær utsikt over fjell og fonn. Toppen ligg på 1283 moh. Vi går på sti i starten, deretter over på stein og berg etter kvart. På toppen kan du få luftig og bratt utsikt om du vil, men sjølve toppen og den nydelege varden ligg trygt til. Les mer og meld deg på.

Weekendtur til Stølsheimen og Kalvedalshytta
17.–18. september
Stølsheimen Vest, eller fjellområda mellom Romarheimsdalen og Masfjorden er ikkje like godt kjent for alle. Her ligg BHT si Kalvedalshytta, som er ei sjølvbetjent DNT hytte med 24 sengeplassar. Haust-tur i fjellet er nydeleg og denne helga går turen til Kalvedalen. Turen går gjennom variert fjellterreng og me passerer fleire fine stølsområde. Les mer og meld deg på.Se alle våre overnattingsturer og dagsturer for voksne​​​​

Kurs

Vardekurs med fokus på varding i fjellet.
Vardekurs med fokus på varding i fjellet. Foto: Bergen og Hordaland Turlag

Fjellsport

Bli med DNT Fjellsport på løpeturer i fjellet
Bli med DNT Fjellsport på løpeturer i fjellet Foto: Eirik Jansson Haverstad

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 
​​​​​​​
Løpetur på Hardangervidda til Trolltunga og Hårteigen
10.–12. september
Bli med på årets løpetur i fjellet! Hardangervidda egner seg ypperlig til fjelløping. Her finner du lettløpte stier og fantastisk løpsterreng. Vi løper i tre dager, og overnatter på de selvbetjente hyttene Tyssevassbu og Hadlaskard. Les mer og meld deg på.

Se hele turprogrammet til DNT Fjellsport Bergen

Ungdom 

Nærtur til Rundemanen med DNT ung Bergen
Nærtur til Rundemanen med DNT ung Bergen Foto: Fredrik Asche Kaada

Vi har et spennende tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra båltur i Byfjellene, badeturer året rundt, hytteturer i høyfjellet, padleturer, surfetur og flotte toppturer. 

Via ferrata Trolltunga 16–26 år
3.–5. september
Er du glad i å utfordre deg selv? Liker du å kjenne adrenalinet strømme gjennom deg når du henger flere hundre meter over bakken? Da er dette turen for deg! Via Ferrata er et italiensk ord og betyr "klatresti" eller "jernsti". Tar du utfordringen?
Les mer og meld deg på.
 
Panoramatur Dronningstien 19–26 år

4.–5. september
Bli med på en panoramatur på Dronning Sonja’s “Dronningstien”. Der det vil bli fantastisk utsikt og flott natur, vi tar med telt og finner oss en fin plass oppe med utsikt innover Sørfjorden og over til Folgefonna. Les mer og meld deg på.

​​​​​​​Sjekk ut alle turene for ungdom her.

barn og BARNEfamilier

Familietilbudet vårt er mangfoldig og godt, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, som trilletur, kveldsmattur, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt!

Oversikt over turer og aktiviteter for barn og barnefamilier.

Turer i nærmiljøet & gjennom hele året

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. Dette er vårt hverdagstilbud. Her kan du bli med på tur gjennom hele året. 

Friluftstrimmen 60+
Kom i form gjennom hyggelig samvær med turglade mennesker på Friluftstrimmen i Nygårdsparken, eller Fana Stadion. Dette er et gratis tilbud. Ta med en venn eller nabo eller kom alene. Oppmøte torsdager kl 10. Inntill videre må du melde deg på.
Oversikt og påmelding.

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Oversikt over turer i Byfjellstrimmen fremover.

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Oversikt over turene i Aktiv til 100.

TiTur Bergen - 2018
Ikke glem TiTur18 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flotte premier. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur Bergen her og sjekk ut de flotte turene på ut.no her.

Seniorgruppen i Bergen
Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du turprogrammet til seniorgruppen.

Trilleturer og bæreturer for de minste - se turprogrammet fremover for trilletur og bæretur her.

DNT Tilrettelagt
Vi tilrettelegger aktivitet for deg med en fysisk funksjonsnedsettelse, eller for deg som har en utviklingshemming.

Aktiviteter og turer i våre Lokallag
Våre 16 lokallag tilbyr aktiviteter og turer til alle aldersgrupper i sine turområder, men også lengre avgårde. For å finne turprogram og tilbud i ditt nærområde besøk lokallagenes egne hjemmesider, eller gjør et søk i vår totale aktivitetsoversik.

Utsyn frå Blåmanen mot Ulriken. Løvstakken. Bergensdalen mot sør.
Utsyn frå Blåmanen mot Ulriken. Løvstakken. Bergensdalen mot sør. Foto: Nicolas Rodriguez

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 10. august 2021