Se tur- og kurs tilbudet for 2019

Foto: Espen Haagensen

Vi har noe som passer for alle som gjerne vil ut på tur, eller gå et kurs i friluftsliv. 

VOKSNE - UTVAlgte turer

Laurdagskveld på Gullhorgabu
Dato: 26. til 27. januar
Bli med på vintertur til Gullhorgabu og opplev tida kor lyset er spesielt vakkert, mørket kjem tidleg og gleda for ei koseleg, varm hytte er stor. Les mer om turen og meld deg på.

Ferskinghelg på Hallingskeid
Dato: 1. til 3. februar
Dette er turen for deg som aldri har vågd, eller hatt mulighet til å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, siden fokuset er å ha det trivelig i vinterfjellet. Det blir ikke lagt opp til vanskelige, krevende eller lange turer. Dette er en tur som passer for de med helt grunnleggende skiferdigheter og lysten til å lære seg mer om å ferdes trygt i fjellet på vinterstid.
Les mer om turen og meld deg på.

Gullfjellstrianglet
Dato: 10. februar
Gullfjellet er Bergens høyeste fjell (987 moh). Å ta triangelet i Gullfjellet er å gå på tre høyeste toppene i selve Gullfjellsmassivet. Toppen i dette triangelet er Gullfjellstoppen i nord (987), Kufto i øst (921) og Søre Gullfjellstoppen (sydpolen -962). Vi går opp fra Osavannet, inn bak Svartevann og opp Kinndalen, slik at vi får en flott rundtur. Vi retunerer via Redningshytten. Utsikten mot Folgefonni, Rosendalsalpene, Samnangerfjellene og ut mot havet i vest er ubeskrivelig flott og noe som alle turglade bergensere fortjener å oppleve. Les mer om turen og meld deg på.

Skitur til toppen av Kvitanosi
Dato: 17. februar
Turen går til majesteten Kvitanosi (1433 moh) det høyeste fjellet i Stølsheimen. Her er det i klart vær mektig utsyn til Jostedalsbreen, Folgefonna, Fresvikbreen og Hardangerjøkulen. Turen går fra Gullbrå øverst i Eksingedalen.
Les mer om turen og meld deg på

På ski i verdensarven
Dato: 2.—3. mars
Bli med på en fantastisk skitur midt i verdensarven. Turen starter på Ljosanbotn og videre i slakt terreng til Grindafletene. Søndag tar vi en tur utover Undredalshalvøyen med utsikt ned i Nærøyfjorden før vi renner ned til Fyre og tar bussen hjem.
Les mer og meld deg på

Klassikeren: Finse—Hallingskeid—Geiterygghytta—Finse
Dato: 8.—10. mars
Mars er en fantastisk fin skimåned i høyfjellet. Vi utnytter værforholdene og følger enten kvistet løype eller utnytter mulighetene litt høyere i terrenget. Er vi heldige går turen over Vargebreen lørdag. På den koselige Geiterygg hytta nyter vi en hærlig tre retters middag. Søndag byr på mange muligheter for rutevalg tilbake til Finse. Bli med på en lang og flott skitur i ett nydelig fjellområde. 
Les mer og meld deg på


Se alle våre overnattingsturer og dagsturer for voksne​​​​​​​

Kurs

Foto: Snøhulegraving

Vi tilbyr mange ulike kurs i friluftsliv. Nytt tilbud i år er kurs i turskøyting. Vi har også satt opp to vintervettkurs. Skredkurs, vinterturlederkurs, isklatrekurs, kurs i telemarkkjøring og toppturkurs er også noen av de populære kursene vi har på kursprogrammet fremover. 

Turskøyting på is: Teknikkurs
Dato: 23. januar
Nyeste tilskudd i Bergen og Hordaland Turlag er Skøytegruppen. Bli med oss å skape et aktiv skøytemiljø i Bergen hvor vi går skøyteturer sammen, trener på sikkerhet og deler iskunnskap. Det er ikke godt å si når skøytesesongen starter, men når den kommer er vi klar, inntil det øver vi på det vi kan. Les mer om kurset og meld deg på. 

Skredkurs
8. til 10. februar: Videregående skredkurs
15. til 17. februar: NF grunnkurs skred alpin ferdsel
7. til 10. mars: NF metodekurs skred alpint
15. til 17. mars: NF grunnkurs skred alpin ferdsel

Vintervettkurs
Kurset er en innføring i vintervett. Kurset tar for seg viktige tema for trygg ferdsel i vinterfjellet: kart og kompass, veivalg, snøskred, snøhule, førstehjelp og utstyr og bekledning. Du trenger ingen spesielle forhåndskunnskaper for å delta på kurset.
Dato: 25. til 27. januar -
Les mer om kurset og meld deg på.
Dato: 15. til 17. februar - Les mer og meld deg på.

Vi har også åpnet påmeldingen på alle våre klatrekurs, brekurs, padlekurs, turlederkurs og kart- og kompasskurs. 

Her finner du oversikt over alle kursene våre

Fjellsport

Foto: Are Mossefin Sandvik

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 

Se hele turprogrammet til DNT Fjellsport Bergen

Ungdom 

Foto: Silje Valla

Vi har et fantastisk tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra klassiske og enkle skiturer inn til en selvbetjent hytte, topptur til Skålatårnet, grillings and chillings, onsdagsklatring, kitekurs, turer til fots og padling på vannet, eller bli med på coasteering og hoppe i havet! 
​​​​
​​​​​​​Sjekk ut alle turene for ungdom her.

barn og BARNEfamilier

Familietilbudet vårt er mangfoldig, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, som trilletur, kveldsmattur, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt!

Oversikt over turer og aktiviteter for barn og barnefamilier.

Turer i nærmiljøet & gjennom hele året

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. Dette er vårt hverdagstilbud. Her kan du bli med på tur gjennom hele året. 

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Oversikt over turer i Byfjellstrimmen fremover.

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Oversikt over turene i Aktiv til 100.

TiTur Bergen - 2018
Ikke glem TiTur18 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flotte premier. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur Bergen her og sjekk ut de flotte turene på ut.no her.

Seniorgruppen i Bergen
Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du turprogrammet til seniorgruppen.

Trilleturer og bæreturer for de minste - se turprogrammet fremover for trilletur og bæretur her.

Aktiviteter og turer i våre Lokallag
Våre 16 lokallag tilbyr aktiviteter og turer til alle aldersgrupper i sine turområder, men også lengre avgårde. For å finne turprogram og tilbud i ditt nærområde besøk lokallagenes egne hjemmesider, eller gjør et søk i vår totale aktivitetsoversik.

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 15. januar 2019