Vårens turer og kurs

Folgefonna på langs. En herlig vårskitur!
Folgefonna på langs. En herlig vårskitur! Foto: Margaret Are

Vi har noe som passer for alle som gjerne vil ut på tur, eller ta et kurs i friluftsliv. Hva med en vårskitur, eller et klatrekurs? Sommerens fotturer er også åpne for påmelding.

TURER FOR VOKSNE

17. mai på Folgefonna (skitur Folgefonna på langs)
Dato: 16.—19. mai

Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Bruk syttendemaihelga på tur over Folgefonna. Dersom været blir bra finnes det knapt finere skitur enn på langs over Folgefonna. Turen ender ved Baroniet i Rosendal. Les mer og meld deg på her. 

Til Kiellandbu, ned i Botnen og ut i Fykse
Dato: 16. juni
Litt historie først. Den 5. august 1892 ble rideveien mellom Hodnaberg og Botnen åpnet. Turen er svært opplevelsesrik og fra Løkjedalsnuten får vi også en storslagen utsikt mot Botnen og Fyksesundet. På Løkjedalsnuten står Turlagets sjarmerende hytte, Kiellandbu. Fotturen avsluttes i Botnen. Båtturen ut Fyksesundet er en opplevelse i seg selv. Les mer og meld deg på her.

Fjellveko 2019: Lange sommerdagar på Hardangervdidda (25—35 år)
Dato: 1.—7. juli
Velkommen til Fjellveko 2019! Turen går frå Finse i nord til Lågaros i aust til Hadlaskard og Veigdalen i vest. Det blir lange dagsetappar, god mat på fine hytter, sosialt og morosamt fellesskap, moderat fare for gnagsår, høg risiko for kalde bad og nye venner. Dette blir ein grand tour på Hardangervidda. Alle delane av vidda er med, frå karrige Finse i nord, via dei slake viddene i aust, til det frodige og varierte terrenget mot vest. Les mer og meld deg på her.

Rosendalsalpene
Dato: 6.—7. juli 
Bli med på en fantastisk tur til Rosendal, hvor vi skal gå på de to mest kjente toppene som omkranser Rosendal, Melderskin ( 1426 m), og Malmangernuten ( 890 m). Det er fantastisk utsikt fra Melderskin, og nesten like fin utsikt fra Malmangernuten.
Les mer og meld deg på.

Fra fjord til fonn: Turistveien over Folgefonna
Dato: 13.—14. juli
Å kunne gå fra fjorden gjennom frodige lier og deretter over en isbre er en spesiell opplevelse som har fasinert tilreisende til Vestlandet i lange tider. Folgefonna er Norges tredje største isbre og på denne turen tar breførere deg i taulag rett over Sørfonna .  Her er breen på det tykkeste 400 meter, og høyeste punkt ligger 1662 meter over havet. Les mer og meld deg på.

Fjellflørt på Hardangervidda (45—60 år) - Påmelding kun for menn
Dato: 19.—21. juli
Dette er en av de fineste turene du kan gå på den vestlige delen av Hardangervidda. Turen går inn Veigdalen fra Hjølmo til Hadlaskard og videre derifra til Stavali før den avsluttes med de mektige fossefallene nedover Husedalen til Kinsarvik. Damene har meldt seg på for lenge siden, og det er lange ventelister for å være med for kvinner, men vi har bare ledige plasser til flere menn.
Les mer og meld deg på her


Se alle våre overnattingsturer og dagsturer for voksne​​​​​​​

Kurs: Turleder, klatring, kajakk

Fine klatrevegger på Sotra ved Bergen.
Fine klatrevegger på Sotra ved Bergen. Foto: Erik Sundström

TURLEDERKURS

Grunnleggende turlederkurs i Nordhordland
Dato: 21.—23. juni
Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene. Les mer og meld deg på her

Grunnleggende turlederkurs i Byfjellene
Dato: 12.+14.—15. september
Les mer og meld deg på

Sommerturlederkurs 2019
Kunne du tenkte deg å være turleder på våre fotturer i høyfjellet? Trives du godt sammen med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Da er dette kurset noe for deg! 
Datoer: 
Teorikveld 1: 
Tirsdag 27. juni, 17-21
Kurshelg 1: 29. juni - 30. juni
Teorikveld 2: 29. august 
Kurshelg 2: 6.—8.september
Kurshelg 3: 27.—29. september
Søknadsfrist til sommerturlederkurs er 12. mai 2019. Les mer her.

Sommerturlederkurs for ungdom 16—26 år
Dato: 6.—12. juli
Søknadsfrist 1. juni 2019. Les mer her.

KLATRE- OG BREKURS

Nybegynnerkurs klatring

15.—16. juni: Innføringskurs i utendørs klatring 
1.—7. juli: Ukesklatrekurs i Uskedalen 
10.—11. august: Innføringskurs i Utendørsklatring 
14.—15. september: Innføringskurs i Utendørsklatring 

Klatrekurs for videregående
24.—26. mai: Metodeseminar klatring 
24.—26. mai: Kameratredningskurs klatring
21.—23. juni: Videregående klatrekurs - Lær Naturlig sikret klatring
12.—18. juli:Alpinkurs Jotunheimen
23.—25. august: Videregående klatrekurs - Lær naturlig sikret klatring

Instruktørkurs klatring
Ønsker du å jobbe som instruktør på våre kurs, eller lede føringsturer for DNT, da må du være godkjent klatreinstruktør på ulike nivå. 
10.—12. mai: Instruktørkurs sportsklatring 
26.—30. juni: Klareinstruktørkurs: Veilederkurs klatring høyfjell 

Brekurs
12.—16. juni:
Breinstruktørkurs: Metodekurs bre
27.—30. juni: Videregående brekurs Nigardsbreen
29.juli—4. august: Brekurs for ungdom og voksen Demmevass (passer nybegynnere!)
12.—18. juli: Alpinkurs

Blir du med på kajakk-kurs?
Blir du med på kajakk-kurs? Foto: Ronny Riise

Fjellsport

Foto: Are Mossefin Sandvik

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 

Se hele turprogrammet til DNT Fjellsport Bergen

Ungdom 

På vei til Fonnabu
På vei til Fonnabu Foto: Snorre Jablonski

Vi har et fantastisk tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra klassiske og enkle skiturer inn til en selvbetjent hytte, topptur til Skålatårnet, grillings and chillings, onsdagsklatring, kitekurs, turer til fots og padling på vannet, eller bli med på coasteering og hoppe i havet! 
​​​​
​​​​​​​Sjekk ut alle turene for ungdom her.

barn og BARNEfamilier

Familietilbudet vårt er mangfoldig, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, som trilletur, kveldsmattur, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt!

Oversikt over turer og aktiviteter for barn og barnefamilier.

Turer i nærmiljøet & gjennom hele året

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. Dette er vårt hverdagstilbud. Her kan du bli med på tur gjennom hele året. 

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Oversikt over turer i Byfjellstrimmen fremover.

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Oversikt over turene i Aktiv til 100.

TiTur Bergen - 2018
Ikke glem TiTur18 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flotte premier. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur Bergen her og sjekk ut de flotte turene på ut.no her.

Seniorgruppen i Bergen
Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du turprogrammet til seniorgruppen.

Trilleturer og bæreturer for de minste - se turprogrammet fremover for trilletur og bæretur her.

Aktiviteter og turer i våre Lokallag
Våre 16 lokallag tilbyr aktiviteter og turer til alle aldersgrupper i sine turområder, men også lengre avgårde. For å finne turprogram og tilbud i ditt nærområde besøk lokallagenes egne hjemmesider, eller gjør et søk i vår totale aktivitetsoversik.

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 25. april 2019