Turer og kurs sommer 2017

Stølsheimen
Stølsheimen Foto: Espen Haagensen

Treffe nye mennesker? Utfordre deg selv? Få naturopplevelser for livet? Sjekk ut sommerens turer og kurs.

Her finner du informasjon om alt fra sommerens fjellturer for voksne,  turer for og med ungdom, fjellsportturer, seniortilbudet vårt,  trilleturer for de minste og hverdagsturer i nærmiljøet. Når det gjelder kurs så tilbyr vi alt fra klatrekurs, padlekurs, turlederkurs, GPS til turbruk og grunnleggende orientering med kart og kompass. 

VOKSNE - UTVAlgte turer

se alle våre turer for voksne

Fra hytte til hytte i Breheimen
Dato: 4.—6. august
Bli med på tur fra nakne berg til frodige daler i vakre Breheimen! Turen starter innerst i Jostedalen og går via Sprongdalshytta og Arentzbu før vi avrunder helga med å trekke tilbake mot Jostedalen igjen. Les mer og meld deg på!

Fjellveko: Lenge på Hardangervidda (25—35 år)
Dato: 7.—13. august
Velkommen til Fjellveko 2017! Turen går frå Finse i nord til Lågaros i aust til Hadlaskard og Veigdalen i vest. Det blir lange dagsetappar, god mat på fine hytter, sosialt og morosamt fellesskap, moderat fare for gnagsår, høg risiko for kalde bad og nye venner. Les mer og meld deg på!

Vårt Fjellrike: På ukjente stier til Flåm (25—35 år)
Dato: 17.—20. august
Vårt fjellrike – frå Hallingskeid til Flåm (25-35 år) Bergen og Hordaland Turlag inviterer til ein minnerik tur frå Hallingskeid til Flåm. Undervegs kan me lova barske og milde fjell i fire dagar; hyggelege hyttestunder og kalde isbad; inspirerande turleiarar og godt samhald. Les mer og meld deg på! 

Min første telttur i fjellet - Turplanlegning fra A—Å
Dato: 7.+11.—13. august
Har du alltid drømt om turer i fjellet – med telt, sovepose, primus og pågangsmot ut i den norske fjellheimen? Men det har liksom aldri blitt noe? Sammen planlegger og gjennomfører vi en tredagers tur med telt i ett av Bergen og Hordaland Turlags favorittområder: Stølsheimen, Bergsdalen eller Vestvidda. Les mer og meld deg på!

Hardangervidda Vest: Fjellgård med sjel. Veigdalen og fossefall i Husedalen
Dato: 18.—21. august
Langs det vakre Veigvassdraget til den historiske fjellgården Vivelid. Det blir omvisning i den gamle Karistova hvor kunstnerne Lars og Kari Vivelid bodde. Dagen etter i lett terreng langs Nordmansslepa opp til Hadlaskard, som også ligger nydelig til ved elven. Lørdagen går turen over til Stavali med mulighet for badestamp ved ankomst. Søndagens tur nedover langs de fire fossene i Husadalen til Kinsarvik er Vestlandet på sitt beste! Les mer og meld deg på!    

Se alle våre overnattingsturer og dagsturer for voksne​​​​​​​

Kurs

Klatring med naturlige sikringer
Klatring med naturlige sikringer Foto: Erik Sundström

Klatrekurs og brekurs
7.—13. august: Grunnleggende brekurs
25.—27. august: Videregående klatrekurs: Lær naturlig sikret klatring
9.—10. september: Klatrekurs: Innføringskurs i utendørs klatring
 
​​​​​​​Padlekurs
26.—27. august: NPF Grunnkurs havpadling 
9.—10. september: NPF Grunnkurs havpadling
16.—17. september: NPF Grunnkurs havpadling
7.—8. oktober: NPF Grunnkurs havpadling for ungdom 16—26 år

​​​​​​​Oversikt over padlekursene våre

Kurs i orientering og GPS til turbruk
23. september: Kart- og kompasskurs. Lær grunnleggende orientering.
24. september: Kart- og kompasskurs. Lær grunnleggende orientering.

14. september: GPS-kurs: Orientering med GPS på tur.

Turlederkurs
Oversikt turlederkurs

Fjellsport

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 

Turprogram DNT Fjellsport Bergen

Ungdom 

Vi har et fantastisk tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra klassiske og enkle skiturer inn til en selvbetjent hytte, topptur til Skålatårnet, grillings and chillings, onsdagsklatring, kitekurs, turer til fots og padling på vannet, eller bli med på coasteering og hoppe i havet! 

Utvalgte turer for ungdom

Hardangerjøkulen rundt (16—19 år)
Dato: 1.—4. august
Bli med på en fantastisk tur rundt vakre Hardangerjøkulen! Vi har fin utsikt opp mot Hardangerjøkulen nesten hele veien og vi får oss en overnatting på DNT sin første hytte på Hardangervidden, Krækkja,  med servering av 3-retters middag.  
Les mer og meld deg på! 

4.—6. august: Topptur til Melderskin (19—30 år)
7—10. august: Downhill på Geilo (16—19 år)
11.—13. august:Fra Fitjadalen i Kvam til Hamlagrø (16—19 år)
​​​​​​​
​​​​​​​Sjekk ut alle turene for ungdom her.

barn og BARNEfamilier

Familietilbudet vårt er mangfoldig, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, som trilletur, kveldsmattur, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt!

Oversikt over turer og aktiviteter for barn og barnefamilier.

Turer i nærmiljøet & gjennom hele året

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. Dette er vårt hverdagstilbud. Her kan du bli med på tur gjennom hele året. 

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Oversikt over turer i Byfjellstrimmen fremover.

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Oversikt over turene i Aktiv til 100.

TiTur Bergen - 2017
Ikke glem TiTur17 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flotte premier. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur Bergen her og sjekk ut de flotte turene på ut.no her.

Seniorgruppen i Bergen
Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du turprogrammet til seniorgruppen.

Trilleturer og bæreturer for de minste - se turprogrammet fremover for trilletur og bæretur her.

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 24. juli 2017