Sommerens turer og kurs

Hadlaskard
Hadlaskard Foto: Andre Marton Pedersen

Vi har noe som passer for alle som gjerne vil ut på tur, eller ta et kurs i friluftsliv. Turene ledes av erfarne DNT-godkjente turledere, og våre klatrekurs, padlekurs og brekurs er bemannet med godkjente instruktører. Sommerens fellesturer begynner å fylles opp, så ta en titt og meld deg på, eller bruk turbeskrivelsene som inspirasjon til turer i egen regi. 

TURER FOR VOKSNE

Rosendalsalpene
Dato: 6.—7. juli 
Bli med på en fantastisk tur til Rosendal, hvor vi skal gå på de to mest kjente toppene som omkranser Rosendal, Melderskin ( 1426 m), og Malmangernuten ( 890 m). Det er fantastisk utsikt fra Melderskin, og nesten like fin utsikt fra Malmangernuten.
Les mer og meld deg på.

Fra fjord til fonn: Turistveien over Folgefonna
Dato: 13.—14. juli
Å kunne gå fra fjorden gjennom frodige lier og deretter over en isbre er en spesiell opplevelse som har fasinert tilreisende til Vestlandet i lange tider. Folgefonna er Norges tredje største isbre og på denne turen tar breførere deg i taulag rett over Sørfonna .  Her er breen på det tykkeste 400 meter, og høyeste punkt ligger 1662 meter over havet. Les mer og meld deg på.

Fjellflørt på Hardangervidda (45—60 år) - Påmelding kun for menn
Dato: 19.—21. juli
Dette er en av de fineste turene du kan gå på den vestlige delen av Hardangervidda. Turen går inn Veigdalen fra Hjølmo til Hadlaskard og videre derifra til Stavali før den avsluttes med de mektige fossefallene nedover Husedalen til Kinsarvik. Damene har meldt seg på for lenge siden, og det er lange ventelister for å være med for kvinner, men vi har bare ledige plasser til flere menn.
Les mer og meld deg på her

Breheimen: Fuglesteg og Mørkrisdalen
Dato: 25.—28. juli
Bli med på tur til Mørkrisdalen, en av Norges vakreste og frodigste daler. Her går vi forbi mange gamle støler, og en fantastisk blomsterprakt. Første dagen går vi opp til vakre Fuglesteg, et gammelt steinhus  som Luster Turlag har renovert. Turen har mange høydepunkter, både for de som liker blomster, frodig kulturlandskap med setre og husdyr, og for de som trives på høyfjellet med god utsikt til noen av Norges høyeste fjelltopper. Les mer og meld deg på her.

Panorama Jotunheimen: Turtagrø—Fanaråken—Skogadalsbøen—Hjelle
Dato: 2.—4. august
Drøymer du om ein tur blant høge fjell og vakre toppar. På denne turen får du vera med til topps på Fanaråken, der DNT si høgste beliggande hytte ligg. Om veret er fint vil denne turen by på det beste av Hurrungane og Jotunheimen. Les mer og meld deg på her.

Fra barske Finse til frodige Aurlandsdalen
Dato: 2.—4. august

Har du lyst å komme deg ut på en helt spesiell tur i sommer? Prøv storslåtte Aurlandsdalen! Vi starter turen fra Finse. Da får du oppleve den flotte endringen fra karrig og skarpslipt høyfjellsterreng på Finse til den jungelfrodige, dype og mektige Aurlandsdalen. Denne turen går den luftige Bjønnastigen. Les mer og meld deg på her

Høgdepunkt på Hardangervidda vest
Dato: 8.—11. august
Har du vore på Hardangervidda og sett majestetiske Hårteigen i det fjerne, og lurt på korleis utsikten er? Eller ennå ikkje fått tatt det (nesten obligatoriske) biletet på Trolltunga? På denne turen har du sjansen, i løpet av 4 dagar på vakre Vestvidda - kontrastene sitt rike med flate vidder og bratte fjellsider, der frodige dalar møter steinur, og der du kjem frå vandring i einsam majestet til eit brått møte med masseturismen. Les mer og meld deg på her.

Besseggen
Dato: 9.—11. august

En av landets mest berømte fotturruter. En flott luftig rygg som klinger kjent blant fjellfolk langt nedover i Europa. Dette er av de flotteste turene i Jotunheimen gjennom et spenstig terreng med bratte stup og fantastisk utsikt. Les mer og meld deg på.

Trekanten i Stølsheimen: Bjergane—Selhamar—Åsedalen—Bjergane
Dato: 9.—11. august

Området øst i Stølsheimen er vel verdt å oppleve, med relativt korte dagsetapper og flotte, selvbetjente hytter. Bli med oss på en 3 dagers fjelltur i området rundt Raudberget, fra Bjergane til Selhamar og Åsedalen. Les mer og meld deg på

Se alle våre overnattingsturer og dagsturer for voksne​​​​​​​


Kurs: klatring, Brekurs, kajakk

Fine klatrevegger på Sotra ved Bergen.
Fine klatrevegger på Sotra ved Bergen. Foto: Erik Sundström

KLATRE- OG BREKURS

Nybegynnerkurs klatring

10.—11. august: Innføringskurs i Utendørsklatring 
14.—15. september: Innføringskurs i Utendørsklatring 

Klatrekurs for videregående
23.—25. august: Videregående klatrekurs - Lær naturlig sikret klatring

Brekurs
29.juli—4. august: Brekurs for ungdom og voksen Demmevass (passer nybegynnere!)

Blir du med på kajakk-kurs?
Blir du med på kajakk-kurs? Foto: Ronny Riise

Fjellsport

Fjellsportkurs
Fjellsportkurs

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 

Basecamp Jotunheimen
Dato: 19.—25. juli
Bli med på en uke full av utfordringer og flotte naturopplevelser i hjerte av Jotunheimen. Opplev brevandring, tinderangling, klatring og spektakulære fotturer sammen med andre flotte fjellsportere i sommer. Les mer og meld deg på.

Toppturhelg på Reinunga
Dato: 9.—11. august
Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag bestiger vi en av de minst besøkte toppene i området, Baksafjell (1636) og søndag går turen til Tarven (1703). Begge toppene byr på praktfull utsikt på godværsdager.
Les mer og meld deg på.

Fårikål og sure lår: Løpetur i Stølsheimen
Dato: 16.—18. august
Denne helga tilbyr vi Stølsheimen på sitt beste, i en litt annerledes vri med både løpesko, fårikål og GPS. Lørdagen legger vi opp som løpetur til nærliggende topper, vel tilbake til hytten blir det bading mens vi venter på at middagen skal bli klar. Søndagen blir tempoet noe lavere, men dette kompenserer vi med en lengre tur utenfor merket løype til Grøndalsfjellet (1375moh / pmf 405 m), før vi fortsetter videre til Bjergane og bilene. Les mer og meld deg på

Se hele turprogrammet til DNT Fjellsport Bergen


Ungdom 

Vi har et fantastisk tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra klassiske og enkle skiturer inn til en selvbetjent hytte, topptur til Skålatårnet, grillings and chillings, onsdagsklatring, kitekurs, turer til fots og padling på vannet, eller bli med på coasteering og hoppe i havet! 

Opplev Hardangervidda vest (16-26 år)
Dato: 26.-29. juli
Sommeren er på hell og snøen er for det meste helt vekk, dette er den perfekte tiden å oppleve Hardangervidda vest. Vi skal både besøke det ikoniske fjellet Hårteigen og Trolltunga. Turen går over 4 dager og vi sover på hytter.  Info og påmelding her!

Bakkanosi i Nærøyfjorden (19-30 år)
Dato: 3.-4. august
Det er få steder som gir en bedre utsikt over Nærøyfjorden enn turen til Bakkanosi, så dette er en tur du ikke vil gå glipp av! Vi tar med oss god mat og koser oss om kvelden med en fantastisk skue over fjorden. Info og påmelding her!

Bascamp på Alexander Grieghytten (12-14 år)

Dato: 5.-9. august
I slutten av sommerferien reiser vi opp til Bergsdalen for 5 dager fylt med spennende aktiviteter, god mat utendørs, padle kano, fiske og utforske området. Alle mulighetene står foran oss! Info og påmelding her!

Hytte til hyttetur i Stølsheimen (13-16 år)
Dato: 12.-14. august
Har du lyst til å prøve deg på en hytte-til-hyttetur som ikke er alt for hard eller langvarig? Denne sommeren arrangerer vi en tredagers tur i Stølsheimen for ungdommer mellom 13 og 16 år. Turen går Bjergane - Selhamar - Åsedalen - Bjergane. Dagsetappene er korte, og det blir overnatting på hytter og mye kos. Info og påmelding her!

Panorama og topptur i Hurrungane (19-30 år)
Dato: 15.-18. august
Velkommen på tur til Fannaråkhytta, som er Norges høyest beliggende turisthytte (2068 moh). Det blir tidenes soloppgang med en klar 360 graders panorama over fjellheimen. Bli med på Norges ruvende hyttetak! Se Sognefjorden og nyt utsikten på sensommeren. Perfekt tur og gode minner før skolestart! Info og påmelding her!

​​​
​​​​​​​Sjekk ut alle turene for ungdom her.


barn og BARNEfamilier

Familietilbudet vårt er mangfoldig, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, som trilletur, kveldsmattur, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt!

Oversikt over turer og aktiviteter for barn og barnefamilier.

Turer i nærmiljøet & gjennom hele året

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. Dette er vårt hverdagstilbud. Her kan du bli med på tur gjennom hele året. 

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Oversikt over turer i Byfjellstrimmen fremover.

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Oversikt over turene i Aktiv til 100.

TiTur Bergen - 2018
Ikke glem TiTur18 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flotte premier. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur Bergen her og sjekk ut de flotte turene på ut.no her.

Seniorgruppen i Bergen
Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du turprogrammet til seniorgruppen.

Trilleturer og bæreturer for de minste - se turprogrammet fremover for trilletur og bæretur her.

Aktiviteter og turer i våre Lokallag
Våre 16 lokallag tilbyr aktiviteter og turer til alle aldersgrupper i sine turområder, men også lengre avgårde. For å finne turprogram og tilbud i ditt nærområde besøk lokallagenes egne hjemmesider, eller gjør et søk i vår totale aktivitetsoversik.

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 4. juli 2019