10 tips for en vellykket 3/4/7-fjellstur

4/7-fjellsturen 29. mai 2016.
4/7-fjellsturen 29. mai 2016. Foto: André Marton Pedersen

Her er 10 gode tips til deg som skal gå 3/4/7-fjellsturen søndag 28. mai!

3/4/7-fjellsturen er vårens vakreste eventyr. Du kan ta med deg venner og familie og ha en nydelig dag på Bergens tak. Velg mellom 3-, 4- og 7-fjellstraséen hva som passer deg best. Det er sosialt og moro å gå på tur sammen med mange andre, og mestringsfølelsen når du kommer i mål er fantastisk! For at turen skal bli så bra som mulig skal vi hjelpe deg på vei.

Hvordan få en vellykket tur? Her er 10 gode tips!


 1. Husk å ta med deg nok mat og drikke til hele turen. Heller for mye enn for lite. Veldig kjedelig om en møter veggen halvveis. Da kan det fort bli en ekstremt laaaaang dag.


 1. Sett føttene i førsterekke! Her er det bare å tape hæler og tær godt opp på forhånd. Still med gode fjellsko som er gått inn. Gnagsår er ikke noe du ønsker denne dagen.


 1. Forbered deg mentalt på kødannelser. Med 9000 mennesker i løypen vil det til tider bli sosialt. Tenk muligheter, kanskje du ender opp med noen nye bekjentskaper?


 1. Meld deg på turen sammen med en god venn/venninne som du kanskje ikke ser så ofte. Det er imponerende mye en får frisket opp og snakket om i løpet av turen over de syv fjell.


  Stor glede når du endelig er i mål!
  Stor glede når du endelig er i mål! Foto: Frikk H. Fossdal
  1. Ikke overvurder din egen form og helse. Selv om en nabo eller kollega fyker forbi deg kanskje allerede på første fjell, er det ikke nødvendigvis lurt å hive seg på samme tempo. Spesielt ikke om du har syre opp etter ørene.


  1. Kle deg etter været og ha med deg klesskifte. Dropp dress og lakksko denne dagen, så sant du ikke er ute etter store mengder oppmerksomhet og intense smerter.


  1. Sett deg delmål underveis. Ta ett og ett fjell om gangen og gi deg selv en liten belønning på hver topp. Men alt med måte, ikke gå på en solid sjokoladesmell.


  1. Husk å klippe deltakerkortet på alle toppene! Den euforiske følelsen av glede når du er i mål, snur fort om du oppdager at du har glemt å klippe på Rundemannen.


  1. Gnagsårplaster! Det er bare å ta det med i sekken. Det er ikke usannsynlig at du eller noen andre i turfølget kommer til å få stor glede av dette lille fiffige produktet.


  1. Tenk positivt! Når svetten renner og beina verker, er det alltid noen som har det verre enn deg. Ikke glem at ingenting er som mestringsfølelsen etter å ha fullført 7-fjellsturen!
  Barn ingen hindring. De blir med på tur de også.
  Barn ingen hindring. De blir med på tur de også. Foto: André Marton Pedersen

  Annonse