Turtips: Lundarstøl - perfekt for barnefamilier

Lundarstøl.
Lundarstøl. Foto: André Marton Pedersen

Lyst på en flott tur med familien? Da kan Lundarstøl være stedet for deg - hytten passer perfekt for barnefamilier!

Lundarstøl er Stord-Fitjar Turlag sin hytte, og den ligger ved Lundsseter på Stord. Du kan kjøre nesten helt frem til hytten, så denne hytten kan til og med de minste barna være med til.

Hytten har 2 soverom med plass til 6–7 personer i hvert soverom. Den er godt utstyrt med innlagt vann, kokeplater, dusj og oppvaskemaskin. Utenfor hytten er det gressbakker og en flott gapahuk man kan sitte under om været krever det. Det er bålpanne der også.

I området rundt hytten er det mange turmuligheter, enten det er tur i Stordfjellet, i skogsområdet rundt hytten eller turstiene som snor seg på nedsiden av Stordfjellet. 

Fisketur ved Tysevatnet i nærheten av Lundarstøl på Stord.
Fisketur ved Tysevatnet i nærheten av Lundarstøl på Stord. Foto: André Marton Pedersen

Fisketur til Tysevatnet

For de fiskeinteresserte ligger Tysevatnet en liten times gange unna. Fisken er bitevillig, så her er det bare å ta med makk og sluk. La gjerne barna få prøve å fiske selv. Det er fint å fiske på østsiden av vannet. Å fiske med spinner og sluk fungerer godt, men makk er oftest mest effektivt. 

Det koster 300 kroner å leie Lundarstøl for en dag. Det koster 700 kroner pr. døgn og for en helg koster det 1500 kroner. Tillegg for utvask. Kontakt Wenche Nygård på telefon 416 80 693 om du ønsker å leie hytten.

Flere bilder av Lundarstøl

Annonse