Høsttur til Hadlaskard

Hadlaskard i oktober. Den første snøen har lagt seg på toppene.
Hadlaskard i oktober. Den første snøen har lagt seg på toppene. Foto: Linda Fongaard

Nydelig og variert tur på vestsiden av Hardangervidda.


Turen starter ved Hjølmøberget og tar deg på god sti til Vivelid, ca 1 times gange unna. Her passerer du Vivelid turisthytte ( privat betjent hytte i sommersesong) og flere hytter og støler. Turen forsetter videre langsetter den nydelige elven Veig, og etter ca 3 timer fra startpunktet nås Hedlo. En flott eldre privat turishytte som holder åpent i sommersesongen. Her er det åpent landskap og mange nydelige plasser ved elven for matpause på vei til Hadlaskard. Første halvpart av turen er nå unnagjort og landskapet og stien endrer seg noe etterhvert som man nærmer seg 1000 m.o.h. Fra bjørkeskog og sti på jordsmonn og stein, til åpnere landskap og sti på fjell og berg. Fortsatt lettgått og godt merket. Turens høyeste punkt nås etter passering Rjoto. Da bærer det oppover i en 1/2 times tid til toppunktet på ca 1130 moh. Her belønnes man med et fantastisk skue innover mot Hadlaskard og Hårteigen i det fjerne.

Privat bil inn Hjølmo og opp til Hjølmoberget. Dette er en vei med varierende standard. Opp gjennom dalen er det 30 hårnålsvinger på vei opp til Hjølmoberget på ca 900 m.o.h. Dette er en sommervei som i enkelte partier kan være utfordrende med lav bil. Det er gode parkeringsmuligheter. Stor parkeringsplass, samt infotavler til ulike turstier/mål i området.
Det er ikke mulig å nå Hjølmoberget med kollektivtransport.Ved Hallaskarhalsen. Utsikt mot Hadlaskard turisthytte og Hårteigen.
Ved Hallaskarhalsen. Utsikt mot Hadlaskard turisthytte og Hårteigen. Foto: Linda Fongaard

Annonse

Skrevet av Linda Fongaard 1. juni 2018