Fjellskitur til Brøknipa på Osterøy

Toppen av Brøknipa
Toppen av Brøknipa Foto: Silje Valla

På toppen av Brøknipa belønnes man med en fantastisk fjordutsikt. 

Brøknipa (822 moh), også kalt Bruviksnipa, er den nest høyeste toppen på Osterøy etter Høgafjellet. Fra toppen kan man se vidstrakt utover Osterøy og nyte den vakre fjordutsikten. Turen hit er en av toppene på Osterøy med best utsikt.

Denne turen er anbefalt på fjellski og man får en flott nedkjøring i lett kupert terreng hvor man kan sette mange fine telemarksvinger nedover. 

Silkeføre
Silkeføre Foto: Silje Valla

Turtips

Ankomst: Med bil fra Bergen til Njåstad ca. 50 minutter. Her er det fin parkeringsplass. Dersom du ønsker en rundtur og har mulighet til å bruke to biler, så kan man kjøre videre via en bomveg og så parkere en bil på Båtaleitet. Husk penger til parkering på Njåstad og for passering av bomveg, evt. bruke Vipps. 

Etappe: Turen går fra Båtaleitet og opp noen bakker inn mot Brøkbotn. Så følger man lien nordover nesten til Borgasætre før man dreier mot venster og opp på Flatafjellet. Videre går man i lett stigende terreng sørvestover og tilslutt kommer man til toppen av Brøknipa. Ned fra Brøknipa via Fagerstølen og ned til Njåstad. Her er det flott nedkjøring på fjellski. 

Lengde: Totalt er turen på 9,5 km. 

Varighet: 5-6 timer med pauser. Kommer an på føret og størrelse på gruppa som går. 

Se bildekarusell under.

Annonse

Skrevet av Silje Valla 20. februar 2018