Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Vintertur til BT-hytten

BT-hytten ved Vesetvatnet
BT-hytten ved Vesetvatnet Foto: Linda Fongaard

Lett tilgjengelig skitur til Bergen og Hordaland Turlag sin hytte ved Vesetvatnet ved Mjølfjell.  Startpunkt kan du nå med tog og bil. Turen går i variert terreng, er 4,3 kilometer lang, og ikke kvistet.


Startpunkt for turen er knappe 2 kilometer sør for Mjølfjell stasjon. Her er det skiltet parkering ved Austmannaholen. Følg traktorvei ned til helårsbro, over broen og du er klar for skitur opp til BT-hytten gjennom skogen på nordøstsiden av Haganuten. Partiet opp fra broen til Rundavatnet har en høydeforskjell på ca 200 høydemeter i forholdsvis bratt terreng. Det er tett skog i deler av partiet, men det åpner seg etter ca 2 kilometer og siste del av turen innover Rundavatnet og Vesetvatnet går i åpent landskap med utsikt mot Vesetfjellet og Fessanuten. Hytten ligger ca 500 meter nord for utløpet av Vesetvatnet.

Ruten er ikke kvistet, men følger en delvis merket sommerrute  (ikke T-merket) i skogsterrenget opp mot Rundavatnet. Merkingen er på trærne, og ved mye snø er den lite synlig.

Den T-merkede sommerstien starter ved sommerbro ved Mjølfjell Kapell, 1,5 kilometer nord for parkeringesplassen. Om sommerbroen er tatt inn eller man parkerer på den oppmerkede parkeringsplassen, er det mulig å følge sti til venstre etter man har gått over helårsbroen, følge elven nordover ca 2 kilometer og man vil komme inn på den T-merkede stien til hytten.

BT-hytten- sjarmerende hytte med sjel og 6 sengeplasser
BT-hytten- sjarmerende hytte med sjel og 6 sengeplasser Foto: Linda Fongaard
Ved utløpet av Vesetvatnet. Hytten ligger til venstre i bildet.
Ved utløpet av Vesetvatnet. Hytten ligger til venstre i bildet. Foto: Linda Fongaard
På vei oppover i skogsterrenget mot Rundavatnet.
På vei oppover i skogsterrenget mot Rundavatnet. Foto: Helen Uglenes

Annonse

Skrevet av Linda Fongaard 12. april 2018