På ski til Torfinnsheim

Flotte skiforhold i Bergsdals- og Vossefjella. Her mellom Hodnaberg og Torfinnsheim turisthytte 12. april 2018.
Flotte skiforhold i Bergsdals- og Vossefjella. Her mellom Hodnaberg og Torfinnsheim turisthytte 12. april 2018. Foto: Torill Aase Refsdal

Torfinnsheim er et godt utgangspunkt for turer i flere retninger i Bergsdalen og Vossefjella. Starter man fra Hodnaberg og går til Torfinnsheim f.eks. fredags ettermiddag og overnatter der, ligger det mange muligheter klare for helgen. Om vinteren og våren kan skiturene legges hit.

Det er grei parkering på Hodnaberg i enden av Hamlagrøvatnet. Like oppi bakken er skilt som viser retningen til Torfinnsheim og løypen videre er merket/kvistet. Sommertraseen går i mer østlig retning. Løypen følger innover en fin vestlandsli, før den dreier øst- og brattere oppover. Her er det flott utsikt ned mot Tjørnadalen og Kleivatjørni, og videre mot Bulken og fjellene mot Stølsheimen. Det er meget god merking fram til hytten.

Det er kun tre kilometer inn til Torfinnsheim. Hytten som drives av Voss Utferdslag har innlagt vann og strøm, har 28 senger, stort kjøkken og oppholdsrom, og stelles godt av de frivillige som har tilsyn med den. Der er ikke proviant for salg. 

Klassikeren over Gråsida via Timeglaset til Gjelle/Voss går herfra. Den kvistes før påske og som regel står kvistene noen uker utover, avhengig av snø- og værforhold.   

På sommerføre går t-merkingen i tillegg til over Gråsida, blant annet mot Botnen og Vending, mot Kiellandbu og Rong.  


God merking til Torfinnsheim.
God merking til Torfinnsheim. Foto: Torill Refsdal Aase