Sommer ved BT-hytten 

Sti på vei ned fra BT-hytten til Mjølfjell
Sti på vei ned fra BT-hytten til Mjølfjell Foto: Silje Valla

Det er tidlig sommer i fjellet med tørre stier og fottursesongen er i gang.

Turen til BT-hytten fra Mjøfjell er ca.4 km lang og tar for voksne 1,5 timer å gå. Her går man langs elv deler av veien og på en flott sti. Det er kun et par snøflekker igjen i stien og fint å gå.  

BT-hytten ligger fint til ved Vesetvatnet hvor man kan ta seg et forfriskende bad etter turen opp til hytta. Her er det også gode fiskemuligheter, så ta gjerne med fiskestang. Det ligger en båt nede vannet som kan brukes. Den låses opp med DNT nøkkel.  

Det er et soverom med 6 sengeplasser, i tillegg er det mulig å legge ut madrasser på gulv og ligge to stk på sofaen inne i oppholdsrommet. Det er ikke proviant i hytta, så dette må man ta med selv. 

Fra BT-hytten kan man gå videre ned til Ulvik, eller ta seg en liten topptur før man vender tilbake til Mjølfjell. Det er også fint for en barnefamilie å ha base på hytta, med bading, fisking og lek rundt hytta. 

Transport: Her kan man ta toget til Mjølfjell (tar to timer) eller parkere nede ved Raundalselva. Avkjøring til parkering vises med et lite skilt.  

Velkommen til fjells!

BT-hytten
BT-hytten Foto: Silje Valla

Annonse

Skrevet av Silje Valla 13. juni 2018