Tveitafjellet via Åsheimveten på Osterøy

Utsikt fra Åsheimveten
Utsikt fra Åsheimveten Foto: Trude Iversen

Tveitafjellet via Åsheimveten er en flott tur for hele familien med nydelig utsikt over Osterfjorden

Stigning:  380 m

Varighet:  4 timer

Lengde vei: 5,5 km

Gradering:  Lett

Parkering: Parkering på parkeringsplass i enden av vei mot Åsheim

Passer for alle

Turen starter på Åsheim ved Hosanger, ca. 1 time kjøring fra Bergen.  Ta av til høyre etter svingen når du kommer til Hosanger og kjør helt i enden av veien hvor det er parkeringsplass.  Ta med 20 kr til parkering.  

Fra parkeringen går vi kjerreveien forbi en rød seter.  Her følger vi stien som går i en sving videre oppover mot Åsheimveten.  Stien er god med mange utsiktspunkt oppover.  På toppen er det flott utsikt utover Osterfjorden.  Ta av på stien som er merket til Tveitafjellet.  Her må vi ned et lite stykke før vi begynner på turen videre opp mot Tveitafjellet.  Vi følger ryggen opp mot Tveitafjellet med utsikt mot Osterfjorden hele veien.  På toppen får vi utsikt også mot øst hvor vi ser ned på Austrevatnet og Vestrevatnet på Osterøy.

Nedover går vi langs kammen som  går paralellt med den vi gikk opp slik at vi kommer ned til Tveiten.  Etter ca. 3 km tar stien til venstre og vi går bratt ned gjennom skogen før vi passerer et steingjerde og en liten bro.  Vi kommer ut i veien et lite stykke nedenfor der vi har parkert bilen.

Skrevet av Trude Iversen 16. august 2018