T-telling til Torfinnsheim

T-fangst på vei fra Hodnaberg til Torfinnsheim.
T-fangst på vei fra Hodnaberg til Torfinnsheim. Foto: Einar Sæther, Bergen og Hordaland Turlag

Familie på fire fant 64 T-merkinger på veien fra Hodnaberg til Torfinnsheim. Hvor mange finner du?

Torfinnsheim finner du ved Torfinnsvatnet på vestenden av Gråsidefjellet. Hytten har lettest adkomst fra Hodnaberg i Bergsdalen. Hytten tilhører Voss Utferdslag og har 28 sengeplasser.

Fra Bergen

Fra Bergen er det ca. 1, 5-2 timer med bil. Ta av ved Dale og følg Fylkesvei 314. Kjør forbi Hamlagrøvatnet og ta av til Hodnaberg på høyre side før Svortevatnet. God parkeringsplasser ved infotavle ca. 2 km fra avkjørsel

Fra stistart i Hodnaberg er det ca. 2 km inn til hytten, inkludert 300 høydemeter. Estimert gangtid er 1 time, men barnefamilier kan regne med 2 timer.

Turen og T-telling

Denne familien på fire (43, 4o, 8 og 5 år) har varierende grad av motivasjon på tur. Suksessfaktoren denne gangen ble å telle T-merkinger fra start til mål. Vi fant 64, både nye og eldre merkinger. Merk at dette var kun i retning Torfinnsheim og T-merkinger som gjelder for retur ble ikke notert. Det ble sjokolade etter passerte 5, 30 og 40 merker (og muligens litt inne imellom).

Det er god stigning første del av stien - ca 1 km med 260 høydemeter. Stien er godt merket og i god stand. Turgleden er til stede, men denne delen er også da det kan være mest utfordrende. Vi brukte om lag 1,5 time her, deretter 0,5 time inn til hytten. Totalt 2 timer. Gleden er stor når hytten skimtes og være inne litt i ruskevær før retur. Returen tok ca. 1 time og da er motivasjonen på topp!

Perfekt for barnefamilier

Med kort adkomst, god sti og fin hytte med god plass er dette turen for barnefamilier. Er du heldig, som vi var, ser du reinsdyr og ryper. Passer for dagstur og til overnatting.

Alternative ruter

Torfinnsheim kan nås fra Voss (Gjelle) over Gråsida via den nye hytten Nansenbu. Skal du gå videre fra Torfinnsheim er Kiellandbu et perfekt mål, deretter videre inn i Kvammafjella med Vending, Breidablik og ev. Gullhorgabu og Høgabu. Det er vintermerket fra Hodnaberg og videre over Gråsida.

Alexander Grieghytten - utleiehytte med perfekt startsted for turer i Bergsdalen

Vi hadde base i Alexander Grieghytten. Hytten leies ut og har 34 sengeplasser med gode fasiliteter. Passer å leie for flere familier, skoleklasser, barnehager, foreninger og bedrifter. For å leie kontakt Bergen og Hordaland Turlag på bht@dnt.no eller 55335810. For mer informasjon følg linken.


Annonse

Skrevet av Einar Marius Sæther 16. oktober 2018