Gullhorgabu i Bergsdalen

Superduper hytte: Gullhorgabu i Bergsdalen
Superduper hytte: Gullhorgabu i Bergsdalen Foto: Einar Sæther, Bergen og Hordaland Turlag

Enkleste, beste og mest familievennlige tur i fjellet? Og for ei hytte! Velg Gullhorgabu i Bergsdalen.

Det praktiske

Turen startet i Bergen, via Dale, med bil. ca. 1,5 time senere parkerer vi (mann 44, jente 8) ved Småbrekkene. God plass, både innenfor porten på sørsiden av veien og 4 plasser på nordsiden. Vi brukte ca 4 timer inn og 3 timer på returen. Mange små og store pauser. Det er to lengre stigninger hvor det trengs god tålmodighet og noe ekstra i godteposen: opp til Grågavltjørnane og etter Storlitjørn.

Hytta

Hytta er et mesterverk fra utsiden, perfekt plassert ved Nedre Gulltjørni, og enda bedre på innsiden. Mye spennende å velge fra matlageret, artige spill og følelse av å sitte i naturen mens vi sitter inne. STORE vinduer med utsikt. Mange soverom med varierende antall sengeplasser. Gullhorgabu fortjener et utropstegn! Vi var heldige å våkne opp (0615) til skyfri himmel og ikke et vindpust. Magisk.

God sti helt frem

Litt grusvei i starten, derette følger vi militærvegen: god sti, lett å orientere og vi kan til og med gå ved siden av hverandre. Jevn stigning frem til Grågavltjørnane, som er ca. halvveis til Gullhorgabu. Morsommere og mer variert terreng siste del. Stor vannføring i elver og ved passering av Storlitjørn gjør det ekstra spennende. Ved det høyeste punktet Høgdi (900 moh) er det en finfin rasteplass. Deretter er det bare nedoverbakker og stein og plutselig skimtes Gullhorgabu. All motivasjon er tilbake. Returen er en lek da det kun er én motbakke fra hytta og til Høgdi. Fort gjort.

Oppsummert

Ta turen, det er virkelig verdt det! Mer detaljer i bildekavalkade under.

Linker og mer informasjon

Gullhorgabu og militærvegen.

Booking av sengeplasser.

Bli medlem og få rabatt. Alle barn opp til 12 år overnatter gratis.

Besøk våre andre hytter i Bergsdalen og Kvammafjella

Høgabu

Vending

Breidablik - nyåpning 30.6.19

KiellandbuAnnonse