Alene med Stølsheimen

Torvedalen med Kvitanosi i bakgrunnen
Torvedalen med Kvitanosi i bakgrunnen Foto: Helen Uglenes

Tre dager med vakre og vennlige Stølsheimen. Fra Voss til Vikafjellet. To overnattinger.

Tre dager som begynner på Voss. Gondolen tar deg rett ut i Vossafjellene og en start på 850 moh. 

Dag 1: T-merkst sti tar deg fra Hanguren til Volahytta. som eies og drives av Voss Utferdslag. Nydelig terreng med utsikt til Bavallen. Er du ekstra sprek tar du en avstikker opp til Lønahorgi. Volahytta ligger på 950 moh. Voss i sør, Kvitanosi i nordvest, Vikafjellet i nord og Teigdalen i vest. Hytta er plassert fint i østenden av Stora Volavatnet, ved en vakker foss som renner ut fra Nedsta Piksvatnet/Borgavotni. Beregn 5–6 timer på turen. Gode fiskemuligheter.

Dag 2: Våkn opp til brusen av fossen ved Vola, ta deg god tid til en kaffe ved trammen og nyt lyden av rennende vann. Torvedalshytta ligger en 5 timers vandring unna. Stien følges nordover langs Borgavatnet, vidare opp Borgadalen til Høgevarde. Nydelig utsikt, i godt vær er det verdt å ta en topptur til Kvitanosi. Følg Sødalseggi som ender i ned i frodige Kvitanosdalen og Kvitanosstølen. Kort tur videre til Torvedalshytta. Supre fiskemuligheter.

Dag 3: Fra Torvedalshytta er det 6–7 timer til Selhamar. Gjennom grønnkledde åser og vakre elver. Langs Langavatnet kan du velge å gå ut til Vikafjellet, eller fortsette opp mot Hundeggi og ned til hytta Selhamar. Går du ut til Vikafjellet via Bjergane er det ca 8,5 km på anleggsvei.

Gled deg til stillhet og blåner, elver og nyanser i grått fjell.

Linker og mer informasjon:

SignaTUR Stølsheimen

Voss Gondol

Bli medlem

Høgevarde mellom Volahytta og Torvedalshytta
Høgevarde mellom Volahytta og Torvedalshytta Foto: Helen Uglenes

Annonse

Skrevet av Helen Uglenes 22. august 2019