Turtips fra Dyrkolbotn

Foto: Hild Fjermestad Aase

Dyrkolbotn byr på fint og variert turterreng, og her er det flott med høsttur til en topp, en telttur med barn sommerstid eller en skitur om vinteren. 

Foto: Hild Fjermestad Aase

Turen startet med en kjøreetappe fra Bergen og til turstart ved Heimevatne. Dagens turmål var Instebotnknolten og tre glade damer gledet seg til tur. Hjemmekontor var byttet ut med utekontor, hurra. Walk and talk, er det ikke det de sier er så lurt i disse dager?

Friskt var det i dag, men varmen kom fort på vei innover mot Instebotn. Vi tok en god lunsjpause på vei opp mot den lokale 1000 meteren, hvor vi også møtte en lokal på tur. Han kunne fortelle at han brukte området mye om vinteren, og at det var virkelig flott å gå på fjellskitur her når snøen var stabil og det ikke var stor rasfare. 

Artikkel fortsetter under bildene.

På vei oppover fra Instevatnet
På vei oppover fra Instevatnet Foto: Hild Fjermestad Aase

1000 meteren, er en høyde på 671 moh, og her er det nydelig utsikt nedover mot dalen. Idag stoppet turen her. Kanskje vi kommer tilbake i sommer og tar turen til Skavlabu via t-merkingen? 

Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase
Fra Bergen, følg E39 til Romarheimsdalen. Ta av til høyre ved skilt Dyrkolbotn fjellstove. Parkering ved p-plass ved vannet, ikke ved fjellstuen. Ingen parkeringsavgift.

Annonse

Skrevet av Silje Valla 13. november 2020