Mykkeltveitveten (1131 moh.) - en klassiker i Bergsdalen

Skitur til Mykletveitveten (1131 moh.), 2. februar 2021.
Skitur til Mykletveitveten (1131 moh.), 2. februar 2021. Foto: André Marton Pedersen

Det er ikke uten grunn at denne turen er blitt favoritten til mange som liker seg i Bergsdalen.

Turmål: Mykkeltveitveten (1131 moh.) i Bergsdalen

Tid: 3 timer opp, 2 timer ned (uten lengre pauser)

Lengde: 19,6 km (tur-retur)

Hvorfor gå denne turen: Nydelig terreng, flott utsikt og fine nedkjøringer. 

Her er link til turen på UT.no

Perfekt dagsturmål

Skituren til Mykkeltveitveten er en gansker krevende tur på knappe 2 mil, men er du er rimelig god form og stødig på ski, så er dette en flott vintertur å prøve seg på. Turen starter ved parkeringsplassen ved Hamlagrøhornet og første del er på preparert løype. Gå oppover mot kjelken som ligger på 972 moh og nyt utsikten over Bergdalsfjellene derfra. Turen mot Lonaselet går så gjennom et vakkert lite dalføre og her er det som om tiden har stått stille. Helt nydelig! Så får du en nedkjøring mot Lonaselet, som er et fint sted å raste. 

Fra Lonaselet fortsetter du bortover noen småvann før oppstigningen mot Mykkeltveitveten. Det er helt greie bakker å gå opp og på toppen har du vidt utsyn i alle retninger. 

Beregn 3 timer opp og 2 timer ned, lengre pauser kommer i tillegg. Husk også å vær rustet for væromslag og følg Fjellvettreglene.

Her er link til turbeskrivelsen på UT.no

Riktig god tur!

Visste du at Bergen og Hordaland Turlag eier og drifter seks hytter i Bergsdalen og Kvammafjella? Høgabu, Gullhorgabu, Vending, Alexander Grieghytten, Breidablik og Kiellandbu. Kanskje du vil prøve seg på en tur inn til en av de hyttene?

Se bilder fra turen

Annonse