Osavatnet-Redningshytten-Austefjellet-Osavatnet

Tirsdag 9.2: En kald og dels vindfull dag. Godt å se sola over siste stigning til Redningshytten
Tirsdag 9.2: En kald og dels vindfull dag. Godt å se sola over siste stigning til Redningshytten Foto: Einar Sæther, Bergen og Hordaland Turlag

Det måtte en lockdown til for å lufte fjellskiene for første gang i 2021. Ble ikke førstebestiger av Austefjellet denne vinteren...

Endelig! Droppet pinneski og satset på kortreist høyfjellsfølelse. Valget ble Austefjellet og en kald fornøyelse. 

Logistikk. Stor parkering ved Osavatnet om lag 30 min fra Bergen sentrum. Ta av ved Haukeland mot Unneland fra fylkesvei 580. Husk å vippse parkeringsavgift (600321 - 20 kr på hverdager)! Dårlig dekning, så gjør det ev. på forhånd.

Utstyr. Valgte de brede fjellskiene og halvfeller. Mye varme og vindtette klær med, i tillegg til varm drikke. Det var lurt.

Rute. Fulgte denne sommerruten. Tidsbruk: 2-3 timer uten de store pausene. ca 500 høydemeter.

Føre. Ruten er relativt enkel, men unntaket er siste nedkjøring (Mjelkehaugen). Den er bratt og med knallhardt underlag en utfordring på fjellski. Undertegende tok skia i sekken og broddene på. Hardpakket og dels avblåst hele ruten. Med halvfeller ble det fiskebein enkelte steder, men helt ok å bruke. Møtte en annen på fjellski ellers mest randofolk. Sistnevnte utstyr hadde nok passet mine ferdigheter nedover bedre under rådende forhold. Setter det på ønskelisten til 50-årsdagen.

Einar, Tursenteret i BHT. 

Følg oss på FB!

Se billedkavalkade under for ytterligere turbeskrivelse.

Annonse

Skrevet av Einar Marius Sæther 9. februar 2021