Fra Gullbotn til Raudnipa på ski

Utsikt fra Raudnipa
Utsikt fra Raudnipa Foto: Hild Fjermestad Aase

Når du vil tråkke egne spor og du ikke vil gå i flokk opp til Gullfjellstoppen, vend blikket østover mot Holdhusfjellet, Krånipa og Raudfjellet. Noen hundre meter fra parkeringen på Gullbotn jobber du deg oppover liene på østsiden av Gullfjellmassivet.   

Start turen ved sørenden av Langavatnet. Liten parkering på venstre siden om du kommer fra Åsane. 

Første del av turen går opp mot Holdhusfjellet, her gjelder det å finne en god trase oppover. Denne delen av turen kan oppleves tung og vil kreve skierfaring. Videre flatere det noe ut når du følger terrenget på sørsiden av Krånipa mot Holmavatnet. Vatnet er regulert, så vær påpasselig. Følg vatnet på vestsiden ved demning og oppover flanken mot Trollabotsvarden. 

En kort liten nedkjøring før du igjen stiger oppover til toppen av Raudnipa. I godt vær får du fantastisk utsikt i alle retninger. Havet i vest, Folgefonna i øst, Samnangerfjorden i sør og Vaksdal i nord. 

Retur samme vei. En vei ca. 8 km. ca. 5 timer tur/retur

På denne turen bør man ha fjellski. Det er til dels krevende terreng og kupert. Vær obs på temperaturforandringer og eventuell skredfare.  Vær og føre endrer seg raskt i fjellet. Sørg for at du er forberedt og har med deg nødvendig utstyr for vinterfjellet.

Kart, kompass og annet sikkerhetsutstyr til turen finner du i DNTnettbutikken og Tursenter i de største byene.

Annonse

Skrevet av Helen Uglenes 12. februar 2021