Anbefalte sommerturer i Stølsheimen

Stølsheimen byr på mange ulike terrengtyper og opplevelser.
Stølsheimen byr på mange ulike terrengtyper og opplevelser. Foto: André Marton Pedersen

Stølsheimen er et enestående turområde som passer perfekt for hytte til hytte-turer. Godt fiske, spektakulære utsiktpunkt, variert terreng, blinkende fjellvann og rikt stølsmiljø. Sjekk ut våre anbefalte turer i Stølsheimen.

Stølsheimen er fjellområdet mellom Sognefjorden i nord og Vossefjellene i sør, fra Masfjordfjellene i vest og Vikafjellet i øst. Stølsheimen strekker seg fra fjord til høyfjell opp i 1300 meter. De frodige løvliene reiser seg steilt opp fra Sognefjorden i nord, og glir over i et kupert fjellandskap med tallrike dalfører, botner og blinkende fjellvann. Her er våre anbefalte turer i Stølsheimen.

Oversiktskart

1. Trekanten i Stølsheimen

Dette er en klassiker av en tur og går i hjertet av Stølsheimen. Turen er på tre dager, totalt 35 km og tar deg gjennom noe av det vakreste Stølsheimen har å by på. Du overnatter på DNT-hyttene Selhamar og Åsedalen. Dagsetappene er på ca 5 timer.

Les mer om turen på ut.no.

Selhamar i septemberdrakt.
Selhamar i septemberdrakt. Foto: André Marton Pedersen

2. Panorama Stølsheimen: Solrenningen–Hanekambdalen–Sylvarnes

Denne turen er svært variert og viser noe av det vakreste vestlandet har å by på. Turen er krevende og deler går i områder der sti og merking er av varierende standard. Turen kan lett forlenges. Her ligger godbitene som perler på en snor....

Les mer om turen på ut.no.

Stølshus ved Solrenningane.
Stølshus ved Solrenningane. Foto: Linda Fongaard

3. SignaTUR Stølsheimen

SignaTUR er de ypperste langturene i Norge som gir spektakulære vandreopplevelser. Flere av dem går gjennom natur og kulturlandskaper i verdensklasse. Rutene er skiltet og går langs Turistforeningens T- merkede stier. Med SignaTur gjør Turistforeningen det enda lettere å oppleve de aller flotteste fjellområdene og ypperste vandrerutene i Norge.

SignaTURen fra Mo til Voss er en 9–10 dagers tur med overnatting på Bergen og Hordaland Turlag og Voss Utferdslag sine hytter. 

Les mer om turen på ut.no.

Les mer om SignaTUR her.

Vi har mange flotte organiserte turer med lokalkjente turledere i turprogrammet denne sommeren. Flere av dem går i Stølsheimen. Sjekk ut sommerens organiserte fjellturer på Vestlandet her. 

SignaTUR byr de ypperste langturene i Norge som gir spektakulære vandreopplevelser. Flere av dem går gjennom natur og kulturlandskaper i verdensklasse.
SignaTUR byr de ypperste langturene i Norge som gir spektakulære vandreopplevelser. Flere av dem går gjennom natur og kulturlandskaper i verdensklasse. Foto: André Marton Pedersen

4. Spenstig rundtur vest i Stølsheimen

Denne tredagersturen har korte dagsetapper og utallige muligheter for avstikkere til vann og utsiktspunkt i Stølsheimen. Steinsland i Modalen–Norddalshytten–Vardadalsbu–Steinsland i Modalen. Totalt 27 km.

Les mer om turen på ut.no.

På vei til til Norddalshytten.
På vei til til Norddalshytten. Foto: André Marton Pedersen

5. Fra Arnafjord til Vatnane

Overnatting på idylliske Vatnane, et lite stølsmiljø der et av selene blir drevet av Bergen og Hordaland Turlag. Selet har seks sengeplasser og er ubetjent. Åsedalen ligger i 3–4 timers gange i sørøstlig retning. Her går du to ulike stølsveier og får oppleve fjord og fjell langs hele turen.

Les mer om turen på ut.no.

Vatnane turisthytte i Stølsheimen.
Vatnane turisthytte i Stølsheimen. Foto: André Marton Pedersen

6. Variert rundtur i Stølsheimen

Denne rundturen i Stølsheimen er ikke uten grunn en av klassikerne på Vestlandet. Terrenget er variert, hyttene flotte og etappene akkurat passe lange for en helgetur. Du er også innom nydelige Solrenningen, med både fiskemuligheter og badestrand. Vel 30 km totalt.

Les mer om turen på ut.no.

Solrenningen.
Solrenningen. Foto: Joakim Vatnaland

7. Fra fjord til fjord i Stølsheimen

Opplev det flotte og varierte området som veksler mellom vakkert og spennende høyfjellsterreng, og stier som svinger seg ned og opp gjennom bjørkelier. Turen fra Mo til Ortnevik er en 4–5 dagers tur med overnatting på Bergen og Hordaland Turlag sine DNT-hytter, totalt 44 km.

Les mer om turen på ut.no.

Vardadalsbu i Stølsheimen.
Vardadalsbu i Stølsheimen. Foto: André Marton Pedersen

8. Fra Mo til Skavlabu

Hytten ligger høyt over Modalsfjellene. Fra platået er det flott rundskue over de mektige Modalsfjellene og like øst til Lønahorgi. Fra parkeringsplassen går det god T-merket sti bratt opp i skogen til Nedstavatnet. Langs dette og inn dalen mot nordøst der stien runder opp mot Husafjellet. 

Les mer om turen på ut.no.

Skavlabu turisthytte.
Skavlabu turisthytte. Foto: Helene Ødven

Annonse