Bergsdalen og Kvammafjella - mange turmuligheter

Kiellandbu i Kvammafjella med utsikt mot Hardangerfjorden og Folgefonna.
Kiellandbu i Kvammafjella med utsikt mot Hardangerfjorden og Folgefonna. Foto: John Petter Nordbø

Kupert og lekent, karrig, frodig, overraskende og storslagent. Vi har seks hytter i Bergsdalen. Et vakkert og variert fjellområde mellom Vaksdal og Bulken, Kvamskogen og Hardangerfjorden.

I Bergsdalen finner du de selvbetjente hyttene Høgabu, Gullhorgabu, Vending, Breidablik, den ubetjente hytta Kiellandbu og utleiehytta Alexander Grieg. 

Opplev Bergsdalen på tvers fra Dale til Øystese

Ta toget til Dale og sving deg opp den bratte kneika til vakre Dalestølen, før en lengre etappe til Høgabu. Neste dag en kortere, men variert og underholdende etappe til lekne Gullhorgabu, som byr på vikinghistorier og skattejakt om du vil. Til Vending er det igjen en lengre etappe gjennom frodige områder og langs flere småvann før Fuglefjellet reiser seg som en massiv bakgrunn til lille Vending. Ikke gå glipp av eventyrlige Breidablik, som ligger høyt oppe under fjellet Skrott og kan by på et fantastisk rundskue. Turen ned fra Breidablik med utsikt til Hardan- gerfjorden setter prikken over i-en på en innholdsrik fjelltur.

Les hele turbeskrivelsen her

Kortere turer i Bergsdalen

Det finnes flere alternative inngangsporter til turer med færre overnattinger i Bergsdalen. En som passer for barnefamilier, er turen fra Småbrekke til Gullhorgabu, eller fra Hamlagrøosen til Vending. Begge disse turforslagene er cirka 6 km én vei. En fin rundtur med to overnattinger kan man få ved å sette igjen en sykkel på Lid. Deretter kan man kjøre til Småbrekke, overnatte på Gullhorgabu, og neste natt på Høgabu. Familien settes igjen i jordbæråkeren på Lid, mens far eller mor sykler opp for å hente bilen. Nyt verdens beste jordbær på veien hjem.

Husk å planlegge turen på ut.no – finn ut hvor mange kilometer etappene er, hvor bratt det er, og velg tur etter evne.

Se turvideo fra Hamlagrøosen til Vending

Annonse