Breidablikk og Fonnabu

Torsdag 12.8: Folgefonna ruver. Ser du Fonnabu?
Torsdag 12.8: Folgefonna ruver. Ser du Fonnabu? Foto: Einar Sæther, Bergen og Hordaland Turlag

Ta turen til kanten av Folgefonna og besøk hyttene Breidablikk og Fonnabu.

To fullvaksinerte karer tok turen til Breidablikk og Fonnabu.

Keiserstien fra Sunndal og opp til Folgefonna byr på slit og fantastisk skue. 

Fra Bergen med bil tar turen via Tørvikbygd eller Gjermundshavn ca 2,5 time. Parkering (vipps 100 kr/dag) inn Bondhusdalen. Om sommeren er det mange som skal inn dalen for å se på på Bondhusvatnet og brearmen.

Etter om lag 2 km på grusvei tar en til venstre over bru og starter stigning opp til setra Gardshammar (745 moh). Deretter over tregrensa videre til Botnavatnet (832 moh) og fortsatt på god sti til Ørmerkesvatnet (1215 moh). Litt mer kronglete siste 100 høydemeter opp til Breidablikk. Godt merket dog. 

Breidablikk er en trivelig, lite besøkt, ubetjent hytte. Storesøsteren, Fonnabu, 2 km lengre sør er adskillig mer besøkt. På dag to gikk turen dit. Nybakt brød og kaffe ble servert av et fantastiske vertskap (store deler av juli og august er det hytteverter på flere av Turlagets hytter). Deretter retur til Breidablikk og Sunndal.

Vi brukte om lag 4 timer fra Sunndal til Breidablikk. Da med sykt tunge sekker. Fra Breidablikk til Fonnabu om lag 45 min. Retur fra Fonnabu til Sunndal med adskillig lettere sekker gikk på om lag 3 timer. 

Se for øvrig billedkavalkade under for mer info.

Sjekk også ut Sigrids turtips fra august 2020 og den offisielle åpningen av nybygget Storstova på Fonnabu i juni 2021.

God tur!

Annonse

Skrevet av Einar Marius Sæther 15. august 2021