Sensommerdager på Alexander Grieg

Foto: Hild Fjermestad Aase

Vi var tre heldige familier som fikk en søt smakebit av sensommer i fjellet. Vi tok turen til den flotte og nyoppussede Alexander Grieg hytten som ligger så fint til i Bergsdalen.

Alexander Grieg hytten er svært egnet for barnefamilier eller større grupper og ligger sentralt ved veien i nærheten av Hamlagrøvannet i Bergsdalen. Vi fikk noen fine dager i Bergsdalen og opplevde nydelig sensommer med lykkelige barn som fikk leke ute til sent på kveld. Det ble mye bading og latter, møter med koselige sauer, turer med masse lek og avslapning i hengekøyer med kosebamser og lørdagsgodt. En perfekt helg.

Foto: Hild Fjermestad Aaase

Bade-eldorado!

Det er virkelig mange kjekke badeplasser rundt Alexander Grieg hytten! En kan bade i små tjern og bekker (lite bekker i år da det har vært svært tørt) eller kjøle seg ned i myr om en vil. Ellers er det fint å bade i Moavatnet som er en liten sykkeltur/biltur ned til Småbrekke og derfra gå opp mot Gullhorgabu. Mange badeplasser på veien. Det er også fiskemuligheter her. 

Høstfargene er verdt å få med seg

Foto: Hild Fjermestad Aaase

Høstfargene sprenger seg frem og det blir  bare vakrere og vakrere å være i høyfjellsnatur nå og fremover en tid. Ta med dere telt/hengekøyer, soveposer, barn og hund og ta turen til fjells! Det er er mange t-merkede turstier i Bergsdalen mot Kvam, Samnanger og Voss. Mulighetene er mange, både for erfarne fjellvandrere og for de som ikke har gått så mye i fjellet. Husk hodelykt i sekken nå fremover da det blir tidligere mørkt og da kan det bli utfordrende å finne stien. 

Mange hytter med utgangspunkt fra Bergsdalen

Det er flere hytter en kan gå til i dette vakre turområdet med utgangspunkt fra Samnanger, Kvam, Voss, eller Vaksdal. For eksempel Høgabu, Gullhorgabu, Vending, Kiellandbu, Breidablik eller Torfinnsheim. Les mer om våre hytter her. Les mer og se våre mange turforslag på Ut.no. Minner om at alle overnattinger på våre hytter må bookes på forhånd! God tur!

Annonse

Skrevet av Hild Fjermestad Aase 7. september 2021