Trenger du ly? Åpne dagsturhytter 

Dagsturhytta Adlesi på Loddo i Austevoll, april 2021
Dagsturhytta Adlesi på Loddo i Austevoll, april 2021 Foto: Hild Fjermestad Aase

Dagsturhytter gir ly for vær og vind og er akkurat det lille taket du trenger på litt regnfulle dager. Hyttene er åpen og gratis for alle å bruke.     

Det startet i tidligere Sogn og Fjordane som har fått reist hele 26 dagsturhytter. En dagsturhytte er på 15 kvadratmeter og en plass der du kan spise nisten din, få litt varme i deg og bla i bøker. 

Mange av dagsturhyttene i gamle Hordaland er allerede på plass, flere kommer utover utover i 2022. Under får du 12 dagsturhytter som alltid er åpen. Husk at det ikke lov å overnatte på dagsturhyttene. Forlat hyttene slik du ønsker å finne de, ren og pen. 

God tur! 

1. Fjordblikk i Masfjorden kommune

Fjordblikk, ligger vakkert til omgitt av sjø på tre sider.
Fjordblikk, ligger vakkert til omgitt av sjø på tre sider. Foto: Gro Serine Baarøy

Den flotte dagsturhytta, Fjordblikk i Masfjorden kommune åpnet i januar 2021. Hytta ligger helt i sjøkanten på Grøttneset mellom Mjanger og Kvingo. Her kan du komme både til fots og med båt. Det er laget fin sti som kan kombineres som rundtur. 

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

2. Adlesi i Austevoll kommmune

Dagsturhytten Adlesi på toppen Loddo i Austevoll, april 2021.
Dagsturhytten Adlesi på toppen Loddo i Austevoll, april 2021. Foto: André Marton Pedersen

Dagsturhytta i Austevoll ligger ved toppen av Loddo. Den har fått navnet sitt Adlesi, et navn som forteller det viktigste, nemlig at hytta er alle si. Et populært turområde i Austevoll med nydelig utsikt. Er du tøff nok tar du også en tur i tårnet. Hit er du alltid velkommen. 

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

3. Kurebu i Bømlo kommune

Dagsturhytten Kurebu på Bømlo.
Dagsturhytten Kurebu på Bømlo. Foto: André Marton Pedersen

Dagsturhytta Kurebu som lokalt heter "Kurebuo" ligger i nydelig og turterreng på Goddo. Et flott turmål for store og små. Stien frå parkeringsplassen er om lag 2 km lang, og går i kupert terreng. Det er også mulig å komme til hytta med kajakk fra friluftsområdet Barmane. 

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

4. Fjordsyn i Vaksdal kommune

Fjordsyn i Vaksdal kommune
Fjordsyn i Vaksdal kommune Foto: Tone Dale

Dagsturhytta Fjordsyn ligger ved fyrlykta på Tettaneset på Stanghelle i Vaksdal kommune. Fra hytta er det nydelig utsikt til Osterøy, Veafjorden og Sørfjorden. Det er også mulig å komme sjøveien til dagsturhytta. 

Les mer og får turbeskrivelsen på UT.no

5. Aurihophytta på Fedje

Dagsturhytte, Aurihophytta på Fedje, april 2021.
Dagsturhytte, Aurihophytta på Fedje, april 2021. Foto: André Marton Pedersen

Hva med en tur til nydelige Fedje? Aurihophytta er Fedje kommune sin dagsturhytte. En dagstur til Fedje byr på mange muligheter og kan kombineres med vandring i Nordsjøløypa, besøk på Hellesøy fyr og andre utflukter. Til hytta kan du komme fra tre ulike utgangspunkt: Træsneset, Høgden eller Fyrsundet.

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

6. Vardebu en av tre dagsturhytter i Alver kommune 

Dagsturhytten Vardebu, Lindås
Dagsturhytten Vardebu, Lindås Foto: Alver kommune

Den flotte dagsturhytta på Vardefjell ligger ovenfor boligområdet på Kolås. Dette er en av tre dagsturhytter i Alver kommune. Vardebu når du lettest fra Lindås, der det er gruset vei helt fram til hytta. Turen tar omtrent 15 minutt å gå, og på toppen har du flott utsikt mot Lindås, Radøy og Austrheim.

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

7. Eldsbu i Alver kommune

Eldsbu, på toppen av Eldsfjellet.
Eldsbu, på toppen av Eldsfjellet. Foto: Helen Uglenes, Bergen og Hordaland Turlag

Den flotte beliggenheten til dagsturhytta Eldsbu ligger like ved toppvarden på Eldsfjellet, det største fjellmassivet i ytre del av Alver kommune. Her har du panoramautsikt til fjell, sjø og solnedganger. Dette er en av tre dagsturhytter i Alver kommune. 

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

8. Sjøbua - dagsturhytta på Byngja i Alver kommune

Dagsturhytta Byngja i Alver kommune.
Dagsturhytta Byngja i Alver kommune. Foto: Bente K. Hervik

Den nydelige dagsturhytta på Byngja ligger helt i sjøkanten. Her kan du komme både med kajakk, båt og til fots. Dette er en av tre dagsturhytter i Alver kommune. Det er en kort spasertur, underkant av 1. km. fra pareringsplassen på Kvalheim/friluftsområdet ut til dagsturhytta. 

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

9. Prestakvilet - dagsturhytta i Samnanger kommune

Prestakvilet - dagsturhytta i Samnanger kommune
Prestakvilet - dagsturhytta i Samnanger kommune Foto: Catrin Langeland

Dagsturhytta i Samnanger "Prestakvilet" er plassert ved Kvernesvatnet, et idyllisk skogsområde med mange ulike turmål og er et flott aktivitetsområde med mulighet for å bade. Det er flere flotte utkikkspunkt og stoppesteder underveis fra Ådland kirke. 

Les  mer om og få turbeskrivelsen på UT.no


10. Vardetangen i Austerheim kommune

Vardetangen i Austrheim kommune
Vardetangen i Austrheim kommune Foto: Linda Fongaaard, Bergen og Hordaland Turlag

Dagsturhytta Vardetangen ligger på Norges vestligste fastlandspunkt, i Austrheim kommune.  Turen går i frodig lynglandskap og anbefales på det varmeste. Turen passer de fleste og byr på det meste! Her kan du ta med både badedrakt, fiskestang og bærplukker. Nydelig utsikt over Fensfjorden og Gulen.

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

11. Larslibu i Øygarden 

Larslibu
Larslibu Foto: Hild Fjermestad Aase

Den flotte dagsturhytta, Larslibua i Øygarden kommune ligger ved Larslivatnet. Turen fra Foldnes til hytta er gruslagt og egnet for barnevogn og elektrisk rullestol. Turveien har automatisk belysning om kvelden. Her er det bare å ta turen - døgnet rundt!

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

12. Kvilekroken i Kvam kommune

Kvilekroken i Kvam kommune
Kvilekroken i Kvam kommune Foto: Jon Nedkvitne

Dagsturhytta i Kvam herad er nydelig plassert ved Krokavatnet og har fått navnet Kvilekroken. Turen går jevnt oppover med enkelte bratte partier, turen opp tar omtrent 45 minutter.  

Les mer og få turbeskrivelsen på UT.no

Husk at det ikke lov å overnatte på dagsturhyttene. Forlat hyttene slik du ønsker å finne de, ren og pen. Ta alltid med deg søppel, flasker etc. hjem igjen!

Annonse

Skrevet av Helen Uglenes 23. november 2021