Lyrikktur til Håøytoppen

Håøytoppen, på Flatøy i Nordhordland, er en lett og fin tur for hele familien.  Den byr på variert terreng, fin utsikt, mye historie og lyrikk langs stien.

Håøya er i dag tilrettelag av Bergen og Omland Friluftsråd, som et nydelig friluftsområde med badeplass og stor boltreplass for lek. Øyens strategiske plassering var viktig for dens historie som forsvarsverk, både under 1. og 2. verdenskrig. Vi finner mange verneverdige krigsminner på øyen.  Vi finner og rester av tidligere gårdsdrift på øyen. Her er masse fin plass for overnatting i telt eller hengekøy. 

Alver Kommune og Strilabiblioteket har samlet dikt om naturen og mennesker, fra lokale lyrikere, som er satt opp langs stien inn til Friluftsområdet. Diktene er fin lesning til ettertanke, undring og latter.

Turen starter på Flatøy, på stor parkeringsplass. Fra Bergen følger en E 39 nordover mot Knarvik, og rett over Norhodlandsbroen. Turen til Frliftsområde går gjennom skog på sti og over berg i mer åpent landskap, og tar ca 30 minutter eller 1 time med små barn. Fra friluftsområder og opp til toppen er det brei sti/traktorvei, turen til toppen tar ca 20 minutter.

God Tur!


Skrevet av Linn Senneset 22. desember 2021